Alaşehir’e Kırgızistan Dan Kardeş Şehir

Alaşehir’e Kırgızistan Dan Kardeş Şehir

Alaşehir Belediyesi Kırgızistan’ın Oş Büyükşehir Belediyesine bağlı Nookat İlçesinden gelen kardeş şehir olma talebini Belediye Meclisine sunarak oy birliği ile olur kararı aldı.

Uluslararası Yerel Yönetimler İşbirliği Derneği tarafından Belediyemize ulaşan talep yazısı şu şekildedir;

Sayın Başkanım,

Yerel yönetimler arası ilişkilerin güçlendirilmesi, halklarımız arasındaki yakınlaşmayı ve ülkeler arası ilişkilerimize katkı sağlayacağına inanıyoruz.

Derneğimiz Türkiye’de ki belediyeler ile kültür coğrafyamız olan Türk dünyasındaki belediyeler arasında kardeş şehir ilişkilerinin kurulması bu ilişkilerin geliştirilmesi ve yerel yönetimler arasında iş birliği ve tecrübe paylaşımı yapılması alanında çalışmalar yürütmektedir.

Kırgızistan’ın Oş Büyükşehir Belediyesi, Manisa Büyükşehir Belediyemizle 1998 yılında imzalanan protokol ile kardeş şehir olmuştur. Kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi kültürel, ekonomik, turizm alanlarında iş birliği yapılmasın amacıyla Alaşehir ilçemizin Oş Büyükşehir’in Nookat ilçesi ile kardeş şehir olması varolan ilişkilerimizi daha da güçlendireceğine inanıyoruz.

Kırgızistan’ın Nookat İlçesine deneyim paylaşımı gezi programı düzenlenmesi ve kardeş şehir ön protokolünün imzalanması için Oş Büyükşehir Nookat ilçesiyle ön görüşmeler yapılmış olup sizinde uygun gördüğünüz bir tarihte bu ziyaretin gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz.

Gereğini bilgilerinize arz ederiz.