Asansör Denetimleri Sürüyor…

Zabıtanın Tse Standartlarında Ki Asansör Denetimleri Sürüyor…

İlçemiz genelinde bulunan tüm mahallelerde ki asansörler, zabıta himayesinde denetim ve gözetime tabi tutuluyor. Bu konuda ki yönetmeliğin amir hükümlerince Alaşehir Belediye Başkanlığı tarafından TSE ile imzalanan protokol çerçevesinde :

Binaların ruhsatlandırılması öncesinde TSE’ce yerinde yapılan incelemenin ardından uygun görülen yerler için verilen yeşil etiket sonrasında, İmar Müdürlüğünce olumlu tescil belgesi düzenlenmektedir.

Bunun yanı sıra da yıl boyunca TSE'nin yaptığı rutin kontrollerde kusurlu görülen taşınmazlarda ki asansörlere, sarı etiket düzenlenerek eksikliklerini düzeltmeleri için bir ay süre verilmektedir. Müteakiben yapılan denetimlerde ise durumları düzelen asansör sahiplerinin etiketleri yeşile dönüştürülerek kullanıma açık hale getirilmektedir.

Bir diğer benzer uygulama ise, kullanımı sakıncalı olan kırmızı etiketli asansörler için yapılmaktadır. Bunlar için de, yine aynı şekilde verilen sürenin sonunda zabıta marifetiyle belediye çalışanımız Makine Mühendisi Ekrem Bahçeci’nin gözetiminde kurallara uymayan kişi ya da kişilerin asansörleri mevzuat doğrultusunda mühürlenmektedir.

Konuya ilişkin güncellenen en son yönetmelik doğrultusunda ilçemiz genelinde ki çalışmalarını aralıksız devam ettiren zabıta ekipleri, şimdiye kadar can güvenliğini hiçe sayarak kuralları ihlal eden 7 adet taşınmazda mühürleme işlemini gerçekleştirmiştir.

Bu hususta gazetemiz aracılığıyla kamuoyunu bilgilendiren Zabıta Müdürü Erol Kacar yaptığı açıklamada: Asansörler, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş kolaylıklardan birisidir. Bunların insan sağlığına, can ve mal güvenliğine zarar vermeden kullanılabilmesi için; mevzuatına uygun olarak monte edilmesi, etiketlenmesi, uygunluğunun belgelendirilmesi, bakımlarının aylık ve yıllık kontrollerinin zamanında ve doğru olarak yapılması gerekmektedir. İş bu minval dahilinde; 634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanuna göre yönetici ataması yapılan yerlerde doğrudan apartman yöneticileri, yönetici ataması yapılmayan gayrimenkullerde ise sayılan işlerin yapılmasından kat malikleri müştereken sorumludur.” dedi.