Belediye Binasında Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Alaşehir Belediyesi Tarihi Önemi olan binasının restorasyon çalışmalarına devam ediyor. Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda daha önce iç kısımlarında başlayan restorasyon çalışmaları binanın dışında da devam ediyor. Binanın dış kısımlarında Kaplama, Boya ve Söve çalışmaları uygulanacak. Tarihi bina hakkında bilgi veren Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan KARAÇOBAN binanın eski Belediye Başkanı Mütevelli oğlu merhum  Akif ÖZTÜRK  zamanında yapıldığını. Kaynaklara göre yapımının 29/10/1936 yılında Cumhuriyet Bayramında temel atma merasimiyle başlandığını ve 29/10/1939 Cumhuriyet Bayramında törenle açıldığını bildirdi. Ayrıca tamamen betonarme olan binanın o zamanın şartlarıyla 23 000 liraya mal olduğunu aktardı.