Zabıta'dan Fırın ve İmalathane Denetimi

Zabıta'dan fırın ve imalathane denetimi

Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, periyodik olarak fırınları denetledi. İlçe merkezinde bulunan tüm fırınlarda yapılan denetimlerde; genel temizlik, fiyat tarifesi ve gramaj kontrolleri yapıldı.

Zabıta Müdürlüğü, belli aralıklarla, fırınlarda denetimler yaptı. İlçe merkezinde bulunan tüm fırınlarda yapılan denetimlerde; genel temizlik, fiyat tarifesi ve gramaj kontrolleri yapıldı. Ekipler, mevzuata aykırı durumlarla ilgili işletme sahiplerini uyardı. Bu tür denetimlerin belli periyotlarla devam edeceğini ifade eden Zabıta Müdürü Erol Kacar ‘’Kurum olarak ceza, bizim için en son seçenektir. Fakat çevre ve insan sağlığını doğrudan ilgilendiren konularda yasa ve kanunlar neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız.’’dedi.

KACAR: DENETİMLER BELLİ ARALIKLARLA DEVAM EDECEK

Denetimlerin ardından bir değerlendirme yapan Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, "Temizlik, hijyen, gramaj ve fiyat tarifeleri konusunda denetlemeler denetimler yapıldı. Özellikle ramazan ayında çıkarılan pidelerin, halk sağlığına uygun olup olmadığı, standartlara uyup uymadığı üzerinde duruldu. Kılıf kıyafet uyumluğu ve iş için gerekli düzenlemeye sahip olmayan iş yeri sahiplerine de ikaz ve uyarı verdik. Eksikliklerin kısa sürede giderilmesi istedik. Kurallara uymayan fırın işletmecilerinin haklarında cezai işlem uygulanacağını bildirdik."şeklinde konuştu.