Yeşilyurt’un 40 Yıllık İçme Suyu Altyapısı Yenileniyor

MASKİ Genel Müdürlüğü, Alaşehir’in Yeşilyurt Mahallesi’nin 40 yıllık içme suyu altyapısını yenilemek için başlattığı 23 kilometrelik hat döşeme çalışmasını yarıladı.

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 17 ilçe genelindeki altyapıları yenileyerek vatandaşları sağlıklı sistemlere kavuşturmaya devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamda MASKİ, Alaşehir ilçesine bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde öncelikle 40 kilometrelik kanalizasyon hattı döşedi. Atıksu altyapısının ardından içme suyu hattı yenileme işine de start veren Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanlığı ekipleri, 23 kilometrelik içme suyu hattı döşemesinde de yarıya geldi. Ayrıca MASKİ tarafından mahallede bir buçuk kilometre yağmur suyu hattı döşeme işi de gerçekleştirildi. Mahallede tam anlamıyla bir dönüşüm sağlamak adına Yeşilyurt’a toplamda 10 milyon TL yatırım yapıldı. Altyapı sistemlerinin tümüyle iyileştirilmesinin ardından üstyapı da ele alınacak.
“Eski içme suyu hattından çok çektik”
Mahalle Muhtarı Hüseyin Bilgi, “Mahallemizde hatlar nereden baksanız 40 yıldır kullanımdaydı. Bu yüzden de artık ömrünü tamamlamıştı. MASKİ ekipleri hemen her gün içme suyu arızalarımızı gidermek için buraya gelmek zorunda kalıyordu. Bu talebimizi Cengiz Başkanımıza ilettik. Sağolsun kendisi de bizleri kırmadı ve çalışmalarını başlattı. Mahallemiz her şeyiyle baştan aşağıya yenileniyor. Hizmetlerden çok memnunuz. Allah Cengiz Başkanımızdan razı olsun” diye konuştu.