Türkmen Bey'İ Devlet Bahçeli Alaşehirimizde

MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin konuşması şu şekilde: Özellikle bilmenizi isterim ki, Alaşehir’de bulunmaktan, Alaşehirli vatandaşlarımla bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. Görüştüren, kavuşturan Rabbime şükrediyorum. Manisa’nın dört ilçesinde, 803 milyon liralık yatırım tutarıyla açılış ve temel atma törenini gerçekleştireceğimiz toplamda 248 projenin bütün vatandaşlarıma hayırlı uğurlu olmasını yürekten temenni ediyorum. Manisa’ya hizmette üstün gayret sarfeden başta Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün ve Alaşehir Belediye Başkanımız Gökhan Karaçoban Bey’e teşekkürlerimi sunuyor, törenin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm dava arkadaşlarımı kutluyorum. Şehzadeler şehri Manisa’ya yapılan yatırımların hız kesmeden devam etmesi beni ziyadesiyle memnun etmiş ve gururlandırmıştır. MHP’li belediyelerin çalışkanlığı, gıpta edilecek performansı göğsümüzü kabartmaktadır. Alaşehir’in yeni projelere kavuşması heyecanımıza heyecan katmaktadır. Bugün buraya teşrif eden aziz vatandaşlarımın varlığı bizlere güç vermektedir. Çünkü Alaşehir’de Yıldırım Beyazıd’ın ruhu vardır. Bunun yanı sıra Alaşehir Hoca Ahmet Yesevi’nin feyziyle donanmış, Sarı Saltuk’un irfanıyla doğrulmuştur. Bu manevi iklim Alaşehir’in 5 Eylül 1922 tarihinde düşman kuvvetlerinin bertaraf edilmesiyle zirve yapmıştır. Alaşehir, işgal ordularına meydan okumuş, Rum çetelerine dağları dar, ovaları mezar etmiştir. Alaşehir’in ekmeği meşhurdur. Çünkü Alaşehir’in mayası sağlamdır. Alaşehir’in mayasında vatan ve bayrak sevgisi vardır. Hamuru toprak sevgiyle yorulmuştur. Bozulmaz. Çürümez. Bayatlamaz. Alaşehir vatan sathına adını kahramanlık hikâyeleriyle yazdırmıştır. Bu itibarla Alaşehir’de sizlerle beraber olmak benim için tarifsiz bir gurur kaynağıdır. Alaşehir baş eğmektense, baş verecek kadar asildir. Alaşehir’in kurtuluşuna damgasını vuran Altay süvarilerinin ruhu aramızdadır. Fahrettin Paşa’nın kahramanlığı iftiharımızdır. Alaşehir her zaman baş tacımızdır. Alaşehirliler yüreğimizin tam ortasındadır.