Cirit Şampiyonası’nın Bir Ayağı Alaşehir’de Yapıldı

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’nun 2012 yılı Türkiye Cirit Şampiyonası’nın bir ayağı  dört takımın katılımı ile 28 -30 Eylül tarihlerinde  Alaşehir Belediyesi ve  Eşmeliler Derneği’nin  desteğiyle Alaşehir’de düzenlendi. Cuma günü Seçil Otel yanındaki boş arazide  başlayan ve üç gün  süren  karşılaşmalar büyük heyecana sahne  oldu. Geleneksel Spor Dalları Fedarasyonun2012 yılı Türkiye Cirit Şampiyonasının bir ayağı dört takımın katılımıyla Alaşehir’de düzenlendi. Alaşehir Belediyesi ve Eşmeliler derneğinin desteğiyle düzenlenen karşılaşmalar büyük bir heyecana neden olurken, vatandaşlar da yeni tanıdıkları bu spor dalındaki karşılamaları  ilgiyle takip ettiler. AÇAN: ALAŞEHİR ÇOK İYİ EV SAHİPLİĞİ YAPTI Geleneksel spor Dalları Federasyonunun 2012 yılı Türkiye cirit Şampiyonasının bir ayağı dört takımın katılımıyla Alaşehir’de düzenlendi. Seçil otel yanındaki boş arazide Cuma günü müsabakalar başlamadan önce birde açılış töreni düzenlendi. Törene Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan, Eşme Belediye Başkanı Ahmet Yıldırım, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Günsel Ateş, Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, Eşmeliler Derneği yöneticileri, Geleneksel Spor Dalları Merkez Hakem Kurulu Üyesi Necati Açan ve vatandaşlar katıldı. Programda kısa bir açılış konuşmasının ardın ilk olarak  kürsüye gelen Geleneksel Spor Dalları Merkez Hakem Kurulu Üyesi Necati Açan,    ilk gün itibariyle organizasyonda herhangi bir eksikle karşılaşmadıklarını ve Alaşehir’in çok iyi bir ev sahipliği yaptığını söyledi. Açan, “Geleneksel Spor Dalları Federasyonu olarak kökü orta Asya’ya kadar dayanan bu spor dalını bütün ülkeye yaymak için çok büyük  gayret gösteriyoruz. Bu bağlamda Alaşehir’den bu şampiyonanın bir ayağına ev sahipliği isteği gelince bu talebi çok büyük bir memnuniyetle karşıladık. Buradan bu müsabakaların yapılması için destek olan Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban ve Eşmeliler Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi. Geleneksel Spor Federasyonu yetkilisinden sonra kürsüye gelen Alaşehir Kaymakamı Kemal İnan’da cirit müsabakalarını Alaşehirlilere izletme imkanını sağlayan yetkililere teşekkür etti. ATEŞ: BUTÜR ORGANİZASYONLARA SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI GEREĞİ DESTEK OLUYORUZ İlçe kaymakamından sonra kürsüye son olarak gelen Alaşehir Belediye Başkan Yardımcısı Güsel Ateş, bu şampiyonaya sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak destek olduklarını söyledi.Ateş “Türklerin, Orta Asya’dan Anadolu’ya taşıdıkları cirit oyunları, bir diğer deyimle çavgan, Türklerin yüzyıllardan beri yaptıkları bir ata sporudur. Barış zamanında askerlerin at üstünde antrenman yapmasıyla doğduğuna inanılan bu ata yadigarı sporu yaşatmanın bizler için bir görev olduğuna inanıyoruz. Alaşehir belediyesi olarak bilinen ve beklenen belediyecilik hizmetlerimizin yanında sosyal ve kültürel hizmetlerimizi de aralıksız sürdürüyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri, hizmet ve sosyal belediyecilik anlamında birçok ilki gerçekleştirdik. Alaşehir ve Alaşehirliler için çalışıyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Atalarımızın miraslarına sahip çıkmak amacıyla eşmeliler derneği ile birlikte organize ettiğimiz geleneksel spor dalları federasyonu 2012 yılı Türkiye cirit şampiyonası gurup eleme müsabakaları’nın ilçemizde yapılacak olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. İlçemiz adına yeni ama Türk adına gelenek olmuş bu ata sporumuza destek veren federasyon as başkanıma, eşme ilçe belediye başkanıma, ilçe kaymakamıma ve ilçemizde müsabakalara katılan 4 spor kulübümüze teşekkür ediyorum” dedi. ŞAMPİYONAYA DÖRT TAKIM KATILDI Sivas Atlı spor kulübü, Uşak Binicilik, Erzincan Atlı Spor Kulübü ve Selendi Birlik Atlı Spor Takımlarının mücadele ettiği şampiyonada birinci olan takım diğer merkezlerde dereceye giren takımlarla Türkiye şampiyonluğu için karşı karşıya gelecek.