Sokak Hayvanları Geçici Barınağı Açıldı

Alaşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Geçici Barınağı açılışı yapıldı. Akarca Mahallesi’nde Alaşehir Mezbahanesi yanında bulunan Geçici Hayvan Barınağı’nın açılışını Alaşehir Belediye başkanı Dr. Gökhan Karaçoban yaptı. Metrekare alan üzerine kurulan barınakta yaklaşık hayvan koruma altında tutulacak.2500 M2alan üzerine inşa edilen geçici barınakta aynı anda 50 sokak hayvanı barınabilecek.

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban “Alaşehir Belediyesi olarak sahipsiz sokak hayvanlarının yaşam hakkına destek vermek amacı ile, hayvan refahı ve sağlığı ile beraber ilgili kanunun ve yasalarda gözetilerek, başıboş hayvanların daha iyi rehabilite edilmesi, kontrolsüz üremeyi önlemek, koruyucu hekimlik sürdürülebilir bir çevre ve gelecek için T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığınca 5199 sayılı hayvan koruma kanunu çerçevesinde Belediyelerin görevleri arasında yer alan sokak hayvanları geçici bakım evini kurmuş bulunmaktayız. Geçici bakım evimizin amacı sahipsiz sokak hayvanlarına ilişkin hiçbir maddi kazanç ve menfaat gözetmeksizin sadece insani ve vicdani sorumluluklarımızla beraber insan sağlığı ve çevreye olan duyarlılığımızdır”dedi.