SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

SOKAK HAYVANLARI GEÇİCİ BAKIMEVİ

ÇALIŞMA YÖNERGESİ

Bakımevinde bulunan her hayvan ‘’Eşit ve Özeldir.’’ Çalışma Yönergesi bu kurula göre hazırlanmıştır.

1-      Bakımevinde misafir edilen hayvanlarımızın bakım ve tedavilerinin istenilen şekilde yapılabilmesi, beslenme ve istirahat saatlerinin gerektiği gibi düzenlenebilmesi için Bakımevimizin ziyaret gün ve saatleri aşağıdaki şekilde belirtilmiştir: Ziyaret Günü                     Ziyaret Saatleri Salı                                                14:30-16:30 Cuma                                            14:30-16:30 Bakımevinde görevli personellerimizin, hayvanlarımıza standartlara uygun olarak hizmet edebilmesi için ziyaret gün ve saatlerine uyulması son derece önemlidir. 2-Bakımevimiz içerisinde hayvanlarımızın sağlığı ve ziyaretçilerin güvenliği açısından refakatçisiz dolaşılmamalıdır. 3-Hayvanlarımızın huzurunun bozulmaması için ziyaret sırasında fotoğraf çekimi ve video kaydı yapılmamalıdır. 4-Bakımevimizde her hayvan belirli saatlerde özel olarak dolaştırılmaktadır. Bu nedenle ziyaret saatlerinde, hayvanların kulübelerinden çıkarılması sakıncalıdır. Personelimize bu konuda ısrarcı olunmaması gerekir. 5-Güvenliğiniz için kulübelere ve gezinti alanları içine girilmemesi gerekir. 6-Ziyaret sırasında çocuklarınızı, onların güvenliği için yanınızdan ayırmamanız gereklidir. 7-Bakımevine mama, yemek, ilaç veya eşya getiren kişilerin ve hayvan severlerin bunları görevlilere teslim etmeleri gerekmektedir. 8-Bakımevi personeli gereksiz yere meşgul edilmemelidir. 9-Hayvanlarımızın komplikasyonsuz, uygun şekilde tedavi ve ameliyatlarını gerçekleştirilebilmesi için idari binadaki Operasyon Odasına girilmemelidir. 10-Bakımevimiz, sahipsiz sokak hayvanlarının refahı ve bakımını gerçekleştirmek için kurulan bir belediye birimidir. Yasa gereği sahipli hayvanlara hiçbir hizmet verilmemektedir. Bu konuda anlayışlı olunması gerekmektedir.