Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden 13 Farklı Çalışma

Alaşehir Belediyesi, Aralık ayı içinde park ve çevre düzenleme çalışmaları kapsamında 13 farklı çalışmaya imza attı. Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama Sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Derya Uğurluay, çalışmaların Alaşehir’in güzelleşmesi adına çok önemli olduğunu söyledi.

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yılın son ayı olan Aralık’ta 13 farklı bölgede çeşitli çalışmalar gerçekleştirdi. Çalışmalar kapsamında Hacı Kelepir İlkokulu ve Alaşehir Lisesi bahçesinde yeni açılışı yapılan Anadolu Lisesi bahçesinde çevre düzenlemesi yapılırken, Yunus Emre Kavşağı’na 12 adet farklı boyutlarda Sikas bitkisi dikildi.

ÇALIŞMALAR 2013’TE DE DEVAM EDECEK

Aralık ayında yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Uygulama Sorumlusu Yüksek Ziraat Mühendisi Derya Uğurluay, Aralık ayında dikim, budama, gübreleme, dolgu döküm ve çevre düzenlemesi gibi çeşitli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. Aralık ayında başlattıkları bu çalışmaların bazılarının halen devam ettiğini belirten Uğurluay, 2013 yılında da çok önemli çalışmalar gerçekleştireceklerini söyledi.

Uğurluay, yaptıkları çalışmaların şehrin güzelleşmesi ve mevcut güzelliğinin korunması adına çok önemli çalışmalar olduğunu belirterek, Aralık ayı içinde başlatılan ve bazıları halen devam eden çalışmaları şöyle sıraladı;

1. Şelale alanına dolgu döküm ve tesviye çalışmaları yoğun olarak devam etmekte.
  2. Şehir girişi yol üzerindeki havuzlar ve havuzun yanındaki çınar ağacı etrafında oturma yerinin tamamlanmasına çalışılıyor.
  3. Semih Evcim orta kısma mevsimlik kışlık çiçek dikimi yapıldı ve yazlık çiçekler söküldü.
  4. Kapalı spor salonu önündeki çalı bitkileri temizlendi.
  5. Yunus emre kavşağına 12 adet farklı boyutlarda Sikas(Cycas) bitkisi dikildi. Çalışmalar devam ediyor.
  6. Şehir girişi orta refüje toprak altı sulama sistemi kurulum işlemi,  gübreleme, Ligustrum ağaçları, alev çalısı dikimi ve dekoratif taş döşeme işlemleri yapıldı.
  7. A.Türkeş Meydanı yanındaki 2 yeşil alanın bir kısmına menekşe dikimi yapıldı. Farklı dış mekân bitkileri dikimi devam edecek.
  8. Fen işleri önü, çamlık parkı, meydan ve kavşaklardan yabancı ot ve yazlık mevsimlik çiçek ve güller söküldü fen işleri önüne kışlık çiçek dikimi yapıldı. Fatih mh. de ki bazı parkların kışlık budamaları yapıldı.
  9. Emniyet müdürlüğü etrafındaki çalı bitkilerine şekil budaması yapıldı.
  10. Seramızın taşınacağı yer olan arıtma tesisimizde sera alanına dolgu çalışmaları başladı.
  11. İtfaiye karşısındaki yürüyüş yollarına kayrak taşları döşendi.
  12. Bazı ilköğretim okullarında bahçe düzenlemeleri yapıldı. (Hacı kelepir i.o. ve Alaşehir lisesi yanında yeni yapılan okulun yan bahçesi)
  13. Futbol sahalarımızın çim biçme işlemleri yapıldı.