Mucit Abla Alaşehir’de Çocuklara Bilimi Sevdirdi

Alaşehir Belediyesi’nin düzenlediği “Âlâ Akşamlar” etkinlikler dizisinde başrol çocukların oldu. Çocuklara evdeki eşyalarla da icatlar yapılabileceğini eğlenceli uygulamalar eşliğinde anlatan “Mucit Abla” Elçin Yalçıneli, bugün (16 Ağustos 2017 Çarşamba) Alaşehirli çocuklarla buluştu.

Bugüne kadar Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde, yüzlerce ilçe ve köyde “küçük mucitler” ile bir araya gelen “Mucit Abla” Elçin Yalçıneli, çocuklara küçük yaşta bilimi sevdirmeyi amaçladığını söyledi. “Türkiye’den neden daha çok bilim insanı çıkmasın?” dedi.

Elçin Yalçıneli, çocukların etraflarına daha yaratıcı bir şekilde bakmalarını sağladığını belirterek, “Onlara evlerindeki, okullarındaki, çevrelerindeki küçük malzemelerle nasıl büyük işler başarabileceklerini uygulamalı olarak gösteriyorum” açıklamasında bulundu.