Öğrencilere Belediye’den Ücretsiz SBS Kursu

Alaşehir Belediyesi, dershaneye gidemeyen 8. Sınıf öğrencilerine yönelik olarak ücretsiz ‘Seviye Belirleme Sınavı’ kursu açtı. Eğitim gönüllüsü öğretmenlerin desteğiyle Fen Bilimleri, Türkçe ve Matematik derslerinde verilecek olan kursların 6 hafta süreceği, kursun 7. Haftasında velilere ve 8. Haftasında da öğrencilere rehberlik kurslarının verileceği belirtildi.

Alaşehir Belediyesi’nin eğitim camiasına desteği sürüyor. Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile eğitim gönüllüsü öğretmenlerin işbirliğinde 8. sınıf öğrencilerine yönelik 6 hafta sürecek SBS kursu açıldı. Fen Bilimleri, Türkçe ve Matematik derslerinden oluşan kurslar, 24 Mart tarihinde başladı. Her hafta Pazar günleri 13.00-17.00 saatleri arasında verilen kursların 7. haftasında velilere ve 8. Haftada da öğrencilere rehberlik kurslarının verileceği duyuruldu.

KARAÇOBAN: EĞİTİM CAMİASININ HER ZAMAN YANINDAYIZ

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, konuyla ilgili olarak yaptığı açılmada, “Alaşehir Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Okullarımızın taleplerini bundan önce de olduğu gibi yine imkânlarımız doğrultusunda gerçekleştirmeye çalışacağız. Alaşehir Belediyesi, sadece okullarımızın değil tüm resmi dairelerimizin de çevre düzenlemesi gibi ihtiyaçlarına imkân dâhilinde cevap veriyor, eksikliklerini gideriyor. İmkanlar nispetinde yine öğrencilerimize katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bu kurslarda bunlardan birisi. Maddi imkansızlıklardan dolayı dershanelere gidemeyen öğrencilerimize eğitim gönüllüsü öğretmenlerimizin katkılarıyla, ücretsiz olarak SBS kursu veriyoruz. Bu manada bizlere destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize de başarılar diliyorum.'' dedi.