Manisa'nın MHP'li Belediye Başkanları Alaşehir'de Toplandı

Mhp'li belediye başkanlarının her ay düzenli olarak bir araya geldiği ve görüş alışverişinde bulunduğu toplantıya, bu ay Alaşehir’in killik belde belediyesi ev sahipliği yaptı.

MHP'li belediye başkanlarının her ay düzenli olarak bir araya geldiği ve görüş alışverişinde bulunduğu toplantıya, bu ay Alaşehir ilçesine bağlı Killik Belde Belediyesi ev sahipliği yaptı. Bir araya gelen başkanlar, belediyelerin sorunları ve büyükşehir belediyeciliği konularında görüş alış verişinde bulundular.

Killik Belediye Başkanı Halil Kara'nın ev sahipliği yaptığı toplantıya Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı Gökhan Karaçoban, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Kemaliye Belediye Başkanı Mehmet Ok, Gökkaya Belediye Başkanı İbrahim Kara, İcikler Belediye Başkanı Mevlüt Karabacak, Yılmaz Belediye Başkanı Feridun Ogan, İsakçelebi Belediye Başkanı Hakan Ulak, Mütevelli Belediye Başkanı Süleyman Kahraman, Urganlı Belediye Başkanı Halil Daşkan, eski belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Sarıkız Restorant'ta akşam yemeğinde buluşan başkanlar bilgi alışverişinde bulundular. Belediyelerin karşılaştıkları sorunlar, ihalelerde yaşanan sıkıntılar, imar durumları, Manisa'nın büyükşehir olması ile ilgili karşılaşılacak sıkıntılar, bunların çözüm yolları, büyükşehir mevzuatında izlenecek yollar tartışıldı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Killik Belediye Başkanı Kara, "Manisa'da her ay bir belediyenin ev sahipliğinde toplantı yapıyoruz. Bu toplantılarda görüş alış verişinde bulunuyoruz. Üç beş aydır ara vermiştik. Bu aradan sonra ev sahipliği yapma onuru bize düştü. Manisa büyükşehir oldu, bundan sonra bu tür toplantılara daha çok ihtiyacımız var. 2014 yerel seçimlerine nasıl hazırlanmamız gerektiği konusunda daha çok istişareye ihtiyacımız olacak" dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ise, "Bu toplantılarda kendi özeleştirimizi, eksiklerimizi, yapmamız gereken çalışmaları tartışıyoruz. Toplantılara büyük önem veriyoruz." diye konuştu.

ERGÜN, "BÜYÜKŞEHİRİN EKSİLERİ VE ARTILARI VAR"

Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, şöyle konuştu: "Yaklaşık üç yıldır bu toplantıları aylık olarak yapıyoruz. Geçtiğimiz Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı nedeniyle toplantılara ara vermiştik. Bu toplantılarda fikir alışverişinde, istişarelerde bulunuyoruz. Fikirler ortaya atılıyor, eksiklikler nelerdir, ihalelerde ne gibi sıkıntılar yaşanıyor, biraz da siyasi konuşmalarla birlikteliğimizi sürdürüyoruz. Manisa 2014 yılından itibaren büyükşehir oldu. Büyükşehir ne getiriyor, ne götürüyor, bunları vatandaşlarımıza anlatmamız gerekiyor. Büyükşehir yukardan bakıldığı zaman, yapılacak yatırımların daha iyi bir planlanmasını gerektiriyor. Ama getirdiği sıkıntılar yok mu? Tabi ki var. Bunlar nedir? Manisa il merkezinden 200-250 kilometre, 3-4 saat uzaklıktaki köylere hizmet götürmede, yardım noktasında sıkıntılar yaşanacaktır. Manisa'da 800 tane köy, 80 tane belde kapatılıyor. Bu mahallelerimizde her türlü ruhsat, su gelirleri, tahsilatı, emlak vergileri tahsilatı söz konusu olacak. En küçük bir bakkal dükkanı bile açacak olsanız, bunlar ruhsata bağlanacak. Bana göre bu yasanın eksik tarafı; kapanan belde ve köylerimizde vatandaşların görüşlerinin alınması gerekirdi. Büyükşehire sıcak bir geçiş yapılması daha uygun olabilirdi. Bugün 'ben yaptım oldu' politikaları yaşanıyor. Bu konuda vatandaşımız önümüzdeki seçimlerde kararını verecektir. Doğruyu yanlışı görecektir, ona göre değerlendirecektir. Ama bu işten en çok zararlı çıkacaklar, zarar görecekler köylerimiz ve beldelerimiz olacaktır. Büyükşehirin mevcut büyük yatırımlar noktasında faydası olacaktır. Çöp, çevre, Gediz'in arıtma tesisleri yapımı konusunda, büyük projelerin hayata geçirilmesi noktasında yararlı olacaktır. Köylerde ve beldelerde imarlaşma açısından, kentsel dönüşüm açısından bir bütünlük arz edecektir. Toplu konut açısından, depreme dayanıklı yapılaşmalar açısından yaralı olacaktır. İşte bunları artılarıyla, eksileriyle vatandaşlara anlatmamız lazım."

Killik Belediye Başkanı Halil Kara'nın misafiri olan belediye başkanları, yemekli toplantının ardından beldenin tarihi ve turistik yerlerini de gezdiler.