Kenan Evren Parkı’nda Revizyon Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Kenan Evren Parkı’nda başlattığı revizyon çalışmalarına aralıksız devam ediyor. 43 bin metre karelik alana sahip olan parkın tamamının projelendirildiğini belirten Proje Sorumlusu Peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Özdoğan, “Park alanında yapısal peyzaj projesinin aplikasyonu 3 safhada planlanıp, çalışmalar projenin alana aplikasyonu ile başlatıldı.“dedi.

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Proje Sorumlusu peyzaj Mimarı Kadriye Özdoğan, 24 Şubat tarihinde revizyon çalışmalarının başlatıldığı Kenan Evren Parkı’nda yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Yaz sezonuna parkı yeni haliyle hizmete açmayı hedeflediklerini belirten Özdoğan, “Tamamı 43 bin metre kare olan park alanı projelendirildi. Park alanında yapısal peyzaj projesinin aplikasyonu 3 safhada planlanıp çalışmalar projenin alana aplikasyonu ile başlatıldı ve 2 safhada üst taraf (yüzme havuzunun yan tarafı ve onun alt tarafındaki halı saha etrafı) tamamlandı.”dedi.

Özdoğan, diğer çalışmalar hakkında da şu bilgileri verdi; “Bu iki alanda yürüyüş yolu ve sert zemin kaplaması olarak kırmızı renkli silinmiş beton uygulaması 2.275 m2 tamamlandı. Yürüyüş yollarının kenarlarında 2000 metre bordür çalışması bitirildi. Yol çalışması tamamlanan 2 kademede, projeye göre yeşil alan olarak ayrılan yerlerde çim ekimi için sulama sistemi kurulumuna başlandı. Son kademe olan halk piknik alanı olarak tasarlanan alanda yürüyüş yollarının bordur çalışması başlatıldı. Asfalt yapılacak (5509 m2) olan alanın üst iki kademeyi kapsayan koşu yolu parkurunda asfalt için dolgu ( filler) malzemesi serilmesi işleri ve asfaltlama çalışmaları son noktaya geldi. Projemiz tamamlandığında; Asfalt yol: 5509 m2, Beton yol: 3708 m2, Karo zemin kaplaması: 100 m2, Bordür:5300 m, Yeşil alan(çim): 24850 m2, Çocuk oyun alanı (zemin kum): 354 m2, Çocuk oyun alanı (Kauçuk zemin): 150 m2, Gölet alanı:1275 m2 ve Fitness center (Spor alanı): 535 m2 revizyon çalışması tamamlanmış olacaktır. Bu çalışmalarla birlikte parkın etrafındaki kaldırım (2561 m2) bordürleriyle birlikte yenilenecektir.”