Yaşlılarımız Bilgelik ve Tecrübenin Temsilcisidir

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 18-25 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle bir takım ziyaretlerde bulunarak Yaşlılar Haftasını kutladı. Karaçoban ; “Köklü ve kadim medeniyetimizin milli ve manevi değerlerini yaşatarak, gelecek nesillere aktarılmasında köprü görevi üstlenen; deneyim, bilgelik ve tecrübenin temsilcisi yaşlılarımız, bizim en kıymetli hazinelerimizdir” dedi.

“Toplumdan kopmayan, düşünceli ve hoşgörülü deneyimleriyle gençlere yol gösteren yaşlılarımız, toplumu zenginleştiren en önemli değerlerimizdir” şeklinde konuşmasına devam eden Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban; “Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek toplumu oluşturan bütün bireylerin vatandaşlık görevidir. Bizleri bugünlere ve geleceğe hazırlayan yaşlılarımız için hayatı kolaylaştırmak ve kimseye muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak bizim öncelikli görevlerimiz arasındadır. Belediye yönetimi olarak bizlerde yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarımızı arttırarak sürdürmekteyiz” ifadelerinde bulundu.

“Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Yerel yönetim olarak, 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın tüm işlemleri için ücretsiz servis düzenliyoruz. Yaşlılarımız bizim baş tacımızdır. Toplumun yetişmesinde ve yararlı bireyler olması konusunda büyük emekleri olan yaşlı insanlarımızın gönüllerini sadece bir gün değil her gün hoş tutmalıyız.” Şeklinde konuşan Karaçoban; “ Bu duygu ve düşüncelerle, tüm yaşlı vatandaşlarımızın “Yaşlılar Gününü” kutluyor, onların sadece bir günde, bir haftada değil, her zaman için baş tacımız olduğunu özellikle vurgulayarak, tüm yaşlılarımıza sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum” dedi.