Karaçoban: Alaşehir Tarımın Başkenti Olacak

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, günlük hayatın temel girdilerini sağlayan, ekonomiye büyük katkıda bulunan tarım sektörünün tüm dünya ülkeleri için hayati önem taşıdığını ve ülkemiz için de ekonomik ve sosyal nitelikleri nedeniyle tarımın vazgeçilmez bir sektör olduğunu söyledi. Alaşehir’in yüzde 98’inin tarım sektörüyle bir şekilde alakalı olduğunu belirten Karaçoban, üreticinin alın terine sahip çıkmak adına çiftçi kuruluşlarıyla birlikte bir takım çalışmalar yaptıklarını da belirtti.

Alaşehir’in tarımda istihdam edilen insan sayısı bakımından Türkiye ortalamasının üstünde bir istihdam oranına sahip olduğunu belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Bu da gösteriyor ki Alaşehir önemli bir tarım kentidir.  İlçemiz, gerek sanayi gerekse bitkisel ve hayvansal üretim bakımından ülkemiz tarımında önemli bir yere sahiptir. Alaşehir verimli toprakları, iklim ve sulama avantajı ile ülkemiz tarım sektöründe çok önemli pozisyondadır. Özellikle yaş ve kuru üzüm üretiminde tarımın başkenti durumundadır. Ülkemiz ekonomisinin lokomotifi konumda olan bu sektörün önemli sıkıntıları mevcuttur. Çiftçilerimiz için çok büyük bir önem arz eden bu sıkıntıların ortadan kaldırılması gerekiyor. Üreticinin alın terine sahip çıkmak adına belli çiftçi kuruluşlarıyla birlikte bir takım çalışmaları başlattık.”dedi.

Alaşehir’in her yönden çehresini değiştirecek Jeotermal çalışmaları sonuçlandığında; tarım işletmelerinin çalışma süresinin 12 aya çıkmasıyla Alaşehir’in Tarımın başkenti olacağını da belirten Başkan Karaçoban, “İlçenin jeotermalli döneme hazır olması için gerekli altyapı ve fizibilite çalışmalarını bir an önce tamamlanmalıdır. Bu konuda belediye olarak her türlü işbirliğine ve desteğe hazır olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Zaman akıp, geçiyor. Elimizi çabuk tutmalıyız. Tüm sivil toplum kuruluşlarını başlatılan ön çalışmalara katılmaya ve destek olmaya davet ediyorum.”şeklinde konuştu.