İtfaiye, 298. Yaş Gününü Kutlandı

İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 298. yıldönümü Alaşehir İtfaiye Müdürlüğünce gerçekleştirilen çeşitli etkinliklerle kutlandı. İtfaiye Haftası etkinlikleri çerçevesinde; ilçenin Sevgi Yolun’da araç konvoyu yapan itfaiyeciler, vatandaşlara karanfil de dağıttı. Etkinliklere; Belediye Başkan Yardımcısı Günsel Ateş ve Zabıta Müdürü Mustafa Aksakal da destek verdi. Etkinlikler sırasında ilçe’de çıkabilecek olası yangınlar için de itfaiye müdürlüğünde nöbetçi personelin de hazır bulundurulduğu açıklandı. Hafta dolayısıyla Belediye Başkan Vekili Adnan Tutar da itfaiyecileri makamında kabul etti. Alaşehir’de 25 Eylül-1 Ekim ‘İtfaiye Haftası’ çeşitli etkinlilerle kutlandı. Etkinlikler kapsamında, Belediye İtfaiye Müdürlüğü, Sevgi Yolu’nda da araç konvoyu yaparak, sirenler eşliğinde yapılan anonslarla vatandaşlar bilinçlendirildi. "Dar yollara araç park etmeyiniz, itfaiye can ve mal güvenliğiniz için 24 saat hizmetinizde, itfaiye ihbar hattı 110'dur" anonslarının yapıldığı konvoyun önünde; İtfaiye Müdürü Süleyman Morgül ile itfaiye personeli vatandaşlara karanfil de dağıttı. Etkinlikler sırasında ilçe’de çıkabilecek olası yangınlar için de itfaiye müdürlüğünde nöbetçi personelin de hazır bulundurulduğu açıklandı. Hazırlatılan el ilanı ve broşürlerle yangın konusunda Alaşehirlileri bilgilendirme yapacaklarını belirten Morgül, personelin her konuda eğitimine de önem verdiklerini söyledi. MORGÜL: YANGIN KONUSUNDA 5 BİN KİTAPÇIK HAZIRLATTIK Morgül, etkinliklerin ardından yaptığı açıklamada, "Önleyici itfaiyecilik anlamında vatandaşın yangınlar konusunda bilgilendirilmesi maksadıyla; 'evde yangın tehlikelerini' ve 'tehlikelerin evde var olup olmadığını sorgulayan ' 5 bin kitapçık bastırarak dağıtılmasına başladık."dedi. İtfaiye müdürlüğü bünyesinde yangın ve afetlere anında müdahale edebilecek, tam donanımlı 7 aracın bulunduğunu, itfaiyecilik hizmetlerini de 23 personelle yürüttüklerini dile getiren Morgül, açıklamasının devamında şunları söyledi: “Alaşehir’in bir ucundan diğer ucuna olası felaketlerde 4 dakika içinde müdahale kapasitesine sahibiz. Araçlarımızın yakıt, su ve periyodik bakımları düzeli olarak yapılmakta, personelimiz de düzenli olarak eğitimden geçirilmektedir. Yani itfaiye 7 gün 24 saat göreve hazır tutulmaktadır. Bizim için önemli olan, ihbarların zamanında ve doğru olarak yapılmasıdır. Bununla beraber, yangın olaylarında halkın desteği çok önemlidir. Unutmayalım ki, yangın önlemleri almak, yangınları söndürmek külfetinden çok daha kolay ve ucuzdur. Yangınların çoğu dikkatsizlikten dolayı çıkar. Bu nedenle her ev ve işyerleri ile tüm kuruluşlarda yangına anında müdahalenin yapılabileceği ve teşkilatımızın çalışmalarını kolaylaştırıcı önlemlerin alınması şarttır. Yangın söndürme cihazının, yangında doğabilecek zararlardan çok daha ucuz olduğu da unutulmamalı ve mutlaka her ikametgahta bulundurulmalıdır. Can ve mal güvenliğimizi sağlamak istiyorsak, tedbirlerimizi el birliği ile alma zorunluluğumuz var. İtfaiye yangına geç kalmaz, geç bırakılır. Yangına giden araçlara lütfen yol verelim, ihbarlar için hemen ücretsiz 110 No’lu telefonu arayalım. Doğru ve eksiksiz yapılan ihbarlar yangına daha kısa zamanda ulaşımı sağlar. Bu vesileyle Alaşehirlilerin ‘İtfaiyecilik Haftası’nı kutluyor, her hangi bir felaketin yaşanmaması temennisiyle, tüm Alaşehirlilere sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum.”