Her Şey Daha Temiz Bir Alaşehir İçin

Çağdaş bir kent yaşamı, temiz bir çevre ile mümkün olur" ilkesi ile yola çıkan Alaşehir Belediyesi,  kentin çevre temizliği konusunda etkin, hızlı ve Alaşehir halkına yaraşır hizmetler üretmeye devam ediyor. İlçemizin gerek nüfus yoğunluğu ve yerleşim alanın büyüklüğü, gerekse ilçemize  bağlı mahalle sayısının  faaliyet alanlarının genişliği  temizlik ve çevre çalışmalarını daha etkin ve kapsamlı hale getirmeyi ve uygulamayı gerekli kılmaktadır.Çevre temizliği ve bakımında, modern sistemler ve son teknoloji ürünü araç ve gereçleri kullanarak, halkımızın memnuniyetini en üst düzeye çıkartılması hedeflenmektedir.

Alaşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ilçemizde kış aylarında sobalardan ve kalorifer kazanı yakımı nedeni ile çıkan küllerin oluşturduğu atıklar önemli derece kentsel kirliliğe neden olmaktadır. Belediyemiz bünyesinde oluşturulan ekipler vasıtasıyla, kül atıklarının toplanması hizmeti verilmektedir. Vatandaşlarımızın başvuruları  dikkate alınarak , Traktör ile küller toplanmaktadır. Ayrıca, kentin belli bölgelerine bırakılan bu tür atıklar belediyemiz ekipleri tarafından periyodik olarak toplanarak, halkımızın yaşam alanlarında kirliliğin en aza indirilmesi konusunda hassasiyetle çalışılmaktadır.