Fen Lisesi Yurdu’nda Yangın Tatbikatı

 

   Alaşehir Fen Lisesi öğrenci yurdunda yapılan yangın tatbikatı gerçeğini aratmadı. Kız öğrencilerin çığlıkları adeta gerçek yangın havası yarattı. Öğrencilerin gerçek yangın olayıyla karşılaşmışlar gibi, tatbikata adapte olması tatbikatı özel kıldı. Alaşehir İtfaiyesi tarafından yapılan uygulamalarda öğrenciler ve öğretmenler de rol aldılar.

   Alaşehir Belediyesi itfaiyesi ve 112 Acil Servisinin işbirliği ile Fen Lisesi öğrenci yurdunda yangın tatbikatı yapıldı. Tatbikatta Alaşehir Belediyesi İtfaiye erlerinden Vehbi Koç, yangın çıkış nedenleri, yangınlarda yapmamız gerekenler, yangın söndürme araçlarını kullanma ve yangından korunma yollarını anlattı. Daha sonra uygulamalı tatbikatlar yapıldı. İlk uygulama binada mahsur kalan bir öğrenci kurtarıldı. Yangında yaralananlar 112 Acil Servis ambulansına taşındılar. Yangın tüplerinin yangında nasıl kullanılacağı öğretmenler ve öğrencilere uygulamalı olarak yaptırıldı. Evlerde ateş alan bir mutfak tüpünün nasıl söndürüleceği yine öğretmenler ve öğrencilere uygulamalı olarak yaptırıldı.

KÜÇÜK BİR İŞ KAZASI YAŞANDI

   Uygulamalar esnasında sıvı yangınlara karşı su kullanılmayacağı, bu tür yangınları söndürmek için ıslak battaniye veya köpük kullanılacağı uygulamalı olarak anlatılırken, köpük hortumuna bağlı vananın bir anda çıkarak ortalığa su yayılması itfaiye erleri için küçük bir telaşa neden oldu. Suyu kapatılan vana tekrar yerine takılarak, köpüklü söndürme uygulamalı olarak yapıldı.

   Alaşehir Fen Lisesi Müdürü Ömer Gülmez, konuyla ilgili olarak yaptığı kısa açıklamada, “Öğrencilerimizin doğal afetler konusunda daha bilinçli hareket edebilmeleri için Alaşehir Belediyesi İtfaiyesi ile 112 Acil Servisinin işbirliği yaparak uygulamalı bu tatbikatı gerçekleştirdik. Başarılı bir uygulama oldu. Bizlere bu etkinlikte destek olan kurumlarımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

MORGÜL: İŞYERLERİNDE DE TATBİKATLAR YAPABİLİRİZ

   Alaşehir Belediyesi İtfaiye Müdürü Süleyman Morgül, resmi kurum ve kuruluşların yanında, işyerlerinde de tatbikatlar yapabileceklerini söyledi. Morgül, “Vatandaşın can ve mal güvenliği için yangınlarda yapılması gerekenler, yangın söndürme araçlarını kullanma ve yangından korunma yollarını öğrenmeleri zorunludur. Bu manada itfaiye müdürlüğü olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Öncelikle ücretsiz yangın ihbar telefonu olan 110’u unutmamalıyız. Belediye olarak, şehrin bir ucundaki yangına en geç 3 dakikada müdahale edecek teknik donanıma sahibiz.”şeklinde konuştu.