Bölgesel Lige Yükselemedik: Sağlık Olsun!

AS –AS Bölgesel Lige çıkmayı uzatma devrelerinde kaybetti. Alaşehir Belediyespor, Akhisar’da oynanan ve oyunun büyük bir bölümünde güçlü rakibiyle başa baş mücadele ettiği Play-out karşılaşmasında Salihli Belediyespor’a uzatma devrelerinde yediği gollerle 4-1 yenilerek bölgesel lige yükselme şansını kaybetti.

MAÇTAKİ ÖNEMLİ ANLAR Maça savunma güvenliğini ön planda tutup Necmettin’in önüne atılacak toplarla sonuca gitmeyi hedefleyen bir oyun anlayışıyla başlayan takımımız maça oldukça istekli başladı. Maçın henüz ikinci dakikasında sağ kanattan gelişen atağımızda ceza yayında topla buluşan Necmettin şutunda top auta gitti. Maçtaki iyi oyununu sürdüren takımımız maçta 10. dakikada 1-0 öne geçti. Bu dakikada gelişen organize atakta aldığı pasla ceza sahasında müsait pozisyonda topla buluşan Necmettin topu düzgün bir vuruşla ağlara göndererek takımımızı maçta 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra maçın 20. dakikasına kadar mücadele genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Maçın 20. dakikasından 40. dakikasına kadar takımımızın geri yaslanmasından dolayı Salihli takımı maçta üstünlüğü ele geçirdi ve takımımız üstünde baskı kurdu. Salihli takımı bu baskı sonucu maçın 30. ve 34 dakikalarında Sağ kanattan gelişen organize ataklarda ceza sahasına yapılan ortalarda müsait pozisyonlardan yararlanamadı. Maçtaki baskısını sürdüren Salihli Belediyespor maçın 37. dakikasında maçta eşitliği sağladı. Bu dakikada yine sağ kanattan gelişen Salihli atağında ceza sahasına yapılan ortada Serkan topu ağlara göndererek maçta eşitliği sağladı. Maçın ilk yarısının kalan kısmında başka gol olmayınca maçın ilk yarısı 1-1 bitti.

Maçın ikinci yarısı genellikle denk bir mücadeleye sahne oldu. Maçın 56. dakikasında maçın en kritik pozisyonlarından biri yaşandı. Bu dakikada gelişen atağımızda defansın arkasına atılan topta gole giden Elçin’i Salihli’nin kalecisi Mustafa düşürdü. Hakem bu pozisyonu kırmızı kartla değerlendirmedi. Maçın bundan sonraki normal süredeki bölümü genellikle orta saha mücadelesi şeklinde geçerken iki takımda pozisyon bulmakta zorlandı ve maçın normal süresi 1-1 bitti.

Maçın birinci uzatma devresine Salihli takımı iyi başladı. Birinci uzatma devresinin henüz 2. dakikasında gelişen Salihli atağında ceza sahasında aldığı müsait pozisyonda topla buluşan Cavit takımını maçta 2-1 öne geçirdi. Yenilen ikinci golden sonra oyun motivasyonu bozulan takımız karşısında Salihli takımı 109. dakikada Cavit ve 120. dakikada Serkan’ın ayağından iki gol daha bularak maçı 4-1 kazandı. Bu sonuçla Salihli Belediyespor, önümüzdeki yıl Manisa kontenjanından Bölgesel Ligde mücadele etme hakkı kazanan 3. takım olurken, ekibimiz önümüzdeki yılda Bölgesel Lige yükselmek için Süper Amatör kümede mücadele edecek.