Belediye’den Alt Yapıya 100 Yıllık Yatırım

Belediye’den alt yapıya 100 yıllık yatırım

Alaşehir Belediyesi, 34 ayda gerçekleştirdiği alt yapı yatırımlarıyla şehrin 100 yıllık geleceğini düzenlemiş oldu. İlçenin kangrene dönüşen alt yapısına neşter vuran belediye, 34 aylık dönemde şehrin içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj sistemini komple yeniledi. İçme suyu hattının yenilenmesiyle yer altında oluşan su kaçakları önlendiği için, su tüketim bedellerinde de önemli ölçüde indirime gidildi.

Altyapı çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 34 ay süren alt yapı çalışmalarıyla şehrin çok önemli sorunlarını çözdüklerini söyledi. Karaçoban, “ 34 ay önce başladığımız alt yapı çalışmalarında 37 bin metre içme suyu ve 12 bin metre kanalizasyon borusu döşedik. 55 cadde ve sokaktaki çalışmalarda 7 bin 40 metre de yağmur suyu drenaj hattı döşedik. İçme suyu hattımızın yenilenmesi sayesinde eski şebeke dolayısıyla şebekenin eskimiş olması nedeniyle var olan kaçağın yüzde 40’ını geri kazanmış olduk. Bunu da meclisimizin kararıyla su tüketim ücretlerine yansıttık ve suyun ton fiyatını 2.20 TL'den 1.40 TL'ye indirdik. Ton başı 80 Kuruşluk bir indirim su faturalarına yansımış oldu.” şeklinde konuştu.

Çalışmalar kapsamında kanserojen içeren asbestli borularının tamamının kullanımdan çekildiğini ifade eden Karaçoban, “Böylece halkımıza daha sağlıklı ve hijyen su sağlamış olduk” dedi.