Belediye Yapı Denetim Birimi İnşaatları Denetliyor

Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Denetim Birimi Ekibi inşaatlarda denetimleri arttırdı. Kanun ve yönetmeliklerle belirlenen kriterlere uymayan kişilere cezai yaptırımların uygulanacağı da duyuruldu.

Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Denetim Birimi Ekibi inşaatlarda denetimleri arttırdı. Birim tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada inşaatlarda 3194 sayılı imar kanununa göre tahta perde ile güvenlik tedbirleri alınması, inşaat sahasında baret ve çelik burunlu ayakkabı giyilmesi, iskele kurulumunda, sökümünde ve iskele üzerinde çalışmalarda emniyet kemeri takılması 4857 sayılı iş güvenliği kanununa göre zorunlu olduğu ve hususlara uymayan yüklenici ve mal sahiplerine 1.000 TL cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

SERTİFİKASIZ İNŞAAT USTASI VE SİGORTASIZ İŞÇİ ÇALIŞTIRMAK YASAK

Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Denetim Birimi Ekibi açıklamalarında ayrıca sertifikasız ve sigortasız inşaat işçisi çalıştırılmasının yasak olduğunu ifade ederek ilgilerin mağdur olmamaları için bu konuda duyarlı davranmaları gerektiği belirtildi. Birim ekibi tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada “İnşaatlarda sertifikasız usta çalıştırılmamasının kanunen yasak olduğunu ayrıca inşaat müteahhitlerine ve bunların defterlerini tutan muhasebecilere inşaat sahasında çalışmayan dışarıdan başka şahıslara sigorta yapılmaması, sertifikasız ustalara sigorta girişi yapılmaması, gerek belediyemiz, gerekse bayındırlık ve SGK tarafından yapılacak denetimlerde müteahhit ve inşaat mal sahibi vatandaşlarımızın cezai yaptırımda kalıp zor durumda bırakılmaması gerektiği belirtildi. Yine İnşaatlarda 06.12.2010 tarih ve 27787 sayılı yönetmeliğe ve imar kanununun 28.maddesine göre ustalık belgesi olmayan sertifikasız ve iş güvenliği kursu almayan işçi çalıştırılmasının yasak olduğu belirtilerek bu yasaya aykırı hareket edilmesi halinde çalıştırılan her işçi başına 2.427 TL para cezası uygulanacaktır” şeklinde ifadelere yer verildi.

MİSYONUMUZ CEZA KESMEK DEĞİL, KANUNA UYULMASINI SAĞLAMAKTIR

Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yapı Denetim Birimi ekibi tarafından yapılan açıklamaların son bölümünde misyonlarının ceza kesmek değil, kanuna uyulması için vatandaşlarımızı bilinçlendirmek ve vatandaşın haklarının korumak olduğunu, bu bakımdan vatandaşlarımızın cezai yaptırımla karşılaşmamaları için bu uyarıları dikkate almaları ricasında  bulunuldu