Belediye Meclisi’nde Önemli Karalar Alındı

BELEDİYE MECLİS TOPLANTISININ ŞUBAT AYI OTURUMUNDA KÖY VE BELDELERE YATIRIM VE HİZMET GÖTÜRÜLMESİ KARALAŞTIRILDI. AYRICA TOPLANTI DA 10 GÜNDEM MADDESİ DE GÖRÜŞÜLEREK KARARA BAĞLANDI. TOPLANTIYA 13 MECLİS ÜYESİ KATILIRKEN, BAŞKAN DR. GÖKHAN KARAÇOBAN BAŞKANLIK YAPTI.

Alaşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumu Başkan Dr. Gökhan Karaçoban’ın başkanlığında yapıldı. 10 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya 15 meclis üyesinden 13’ü katıldı. Toplantıya iştirak etmeyen meclis üyelerinin mazeretli olduğu açıklandı.

Belediye Meclisi’nin Şubat ayı oturumunda önemli kararlar alındı. 13 meclis üyesinin katıldığı toplantıda; Su Tahsilât Şefliği’nin hayır çeşmeleri ücret tarifinde indirime gidilmesi konusundaki talebi, tahakkuk terkini ve su ücretlerinin kademeleri ile ilgili değerlendirme talepleri görüşülerek, oy birliği ile karara bağlandı. Hayır çeşmeleri ücret tarifesi yıllık 300 TL’den 200 TL’ye indirilerek 2 taksit halinde ödenmesi mecliste benimsendi. Belediye’nin 3 nolu gelir tarifesinde katlı mezar ücretleri yarı yarıya indirildi. Hükümet konağının zemin döşeme işinin belediye tarafından karşılanması da kabul edildi. Park ve bahçelerin bakım işi için yapılacak ihalenin 14 ay 26 gün olarak yapılması kararlaştırıldı. Şoförler cemiyetinin dilekçesine istinaden garaj giriş ücretleri de görüşüldü. Başkan Karaçoban’ın 5 milyon TL’lik kredi talebi onaylandı. Son madde olan 6360 sayılı yasa kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile köy ve belde belediyelere yatırım ve hizmet götürülmesi oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN KARAÇOBAN’DAN MECLİS ÜYELERİNE TEŞEKKÜR

Meclis toplantısının son bölümünde söz alan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, meclis olarak 10 gündem maddesini görüşerek oy birliği ile karara bağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Desteklerinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Alınan kararların ilçemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bundan böyle artık belediyecilik hizmetlerimizi planlı ve programlı olarak imkânlar doğrultusunda köy ve beldelerimize de götüreceğiz. Tabi ki bunu yaparken ilçe merkezinde yürütülen çalışmaları aksatmadan yapmayı hedefliyoruz. Bu yıl da el ve gönül birliği içinde Alaşehirlilere hizmetlerimiz sürecek. Bu yılı ‘PROJE YILI’ ilan ettik. Yeni yıl da birlik ve beraberlik içerisinde çalışmayı ümit ediyor hepinize tekrar teşekkür ediyorum.”şeklinde konuştu.