Belediye Çalışıyor Alaşehir Değişiyor

BÜYÜK PROJEDE ÇALIŞMALAR TAM GAZ DEVAM EDİYOR

Alaşehir tarihinin en önemli projelerinden biri olan, 45 bin 100 metre kare Cumhuriyet Meydanı (KENT MEYDANI) ve çevre düzenleme projesinin protokolünden sonra ihaleyi kazan Fatih Kadayıfçılar firması çalışmalara hız verdi. Çalışmalara altyapıdan başlayan yüklenici firma, Atatürk bulvarının düzenlemesine de başladı. Yapım işini yüklenici firma, belediye ile koordineli bir şekilde götürüyor.

BELEDİYE ÇALIŞIYOR ALAŞEHİR DEĞİŞİYOR

Alaşehir belediyesi, yapmış olduğu yatırım ve hizmetlerle, Alaşehir’e yeni bir kimlik kazandırıyor. Acil eylem planı kapsamında altyapı çalışmaları ile başlayan belediye yönetimi, kısa zamanda 80 sokak ve caddede altyapı ve asfaltlama çalışmasını tamamladı.

ALTYAPILAR TAMAMLANDI

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Alaşehir'i 15 merkez mahallesi, 65 köyü ve 6 beldesiyle bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişilikleri sona eren 65 köy ve 6 kasabamızda, alınan belediye meclis kararı uyarınca hizmet ve yatırımlara başladık. 16 yeni mahallemizde altyapı ve fizibilite çalışmalarını tamamladık ve 11 köyümüzde öngörülen hizmetleri hayata geçirdik. Yeni mahallelerimize hizmet ve yatırımları, ilçe merkezindeki çalışmaları aksatmadan mesai dışı ve tatil günleri götürüyoruz. Altyapı çalışmaları tamamlanan diğer 5 mahallemize önümüzdeki günlerde program dâhilinde gerekli hizmetler götürülecek" dedi.

11 YENİ MAHALLEDE YATIRIMLAR TAMAM

Fizibilite ve altyapı çalışmaları biten; Baklacı Çağlayan, Çakırcaali, Badınca, Gümüşçay, Caber Kamara, Horzumembelli, Horzumalayaka, Bahçedere ve Işıklar köylerine, aciliyet ve öncelik sıra- sına göre; kanalizasyon, içme suyu, yol düzenlemesi, yağmur geçiş menfezleri, yolcu durakları ve benzeri hizmet ve yatırımların tamamlandığını da belirten Karaçoban, asfalt sezonunda birçok yeni mahalle statüsüne kavuşan köylere de sürprizlerinin olacağını söyledi.

ŞELALE PARK’I PROJEMİZ

Hemşerilerimiz için adımını attığımız en güzel projelerimizden birisi. Doğal yaşam ortamlarını arttırmak ve şehrimize yeni bir güzellik daha katmak için çalışmalarına başlamış olduğumuz eşsiz şelale projemiz. Kenan Evren Parkı çıkışını zenginleştirecek ve vatandaşlarımızın stresini atması için faaliyete konulmuş projemiz son hızıyla devam ediyor.

ALAŞEHİR GELİŞİYOR, ALAŞEHİR DEĞİŞİYOR

Ekonomik ve kültürel gelişimini tamamlamış, altyapı sorunu olmayan ve her metrekaresi görsel güzelliklerle donanmış, 'Bölgenin ihracat merkezi' ve dahi 'Festivaller Kenti' olmuş insanları mutlu ve yarınlarından da umutlu bir Alaşehir'e kavuşturmak için başlatmış olduğumuz çalışmalara aralıksız devam ediyoruz.

ÇOCUKLARIMIZIDA UNUTMUYORUZ

Kentimizin altyapı, asfalt, parke ve çevre düzenlemesi gibi fiziki yapısıyla ilgili çalışmaları yaparken çocuklarımızı ve gençlerimizi de unutmayıp onların sosyal, kültürel ve sportif açıdan gelişmesini sağlayacak mekân ve aktiviteleri gerçekleştirmeye önem veriyoruz. Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban şöyle söylüyor; "Bu yönde önümüzdeki günlerde yeni projeleri hayata geçireceğiz. Bir yandan günlük hizmetleri aksatmadan ve kalitesini arttırarak sürdürürken bir yandan da yeni projeleri yaşama geçirerek ilçe halkına yeni hizmetler sunmak konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu arada hizmet akışını hızlandırmak ve daha kaliteli hizmet sunmak için belediyemizin araç filosunu her geçen gün yenilerini ekliyoruz."

HEDEF; “MARKA KENT ALAŞEHİR”

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, "Dört yıl içinde tüm Alaşehir'in altyapısını, su ve kanalizasyonunu yenilemek için çalışmalar gerçekleştirdik. Halkın sosyal yaşamda rahat hareket edebilmesi için önemli yatırımlara imza attık. Yılsonuna kadar önemli bazı çalışmalarımız devam edecek" dedi. 2 yıl içerisinde kendi imkânları ve ihale çerçevesinde 40 bin metre altyapı ve 38 bin metre uzunluğunda yola asfalt çalışması gerçekleştiren Alaşehir Belediyesi, çalışmalarına hızla devam ediyor. İnsana yapılan yatırım ve hizmetlerin en büyük nimet olduğu anlayışını hâkim kılan Alaşehir Belediyesi, 'MARKA KENT' yapmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

TARİHİ KÜTÜPHANE RESTORE EDİLDİ

Alaşehir'de 1900'lü yıllarda yapılan Halk Kütüphanesi, Kurtuluş Savaşı döneminde Yunanlılar tarafından yakılması sonucu zarar görmüş, 1954 yılında bakım yapılarak kullanılır hale getirilmişti. Son yıllarda kullanılamaz hale gelen kütüphane yeniden restore edildi. Alaşehir Belediye tarafından yapılan ihaleyi 238 bin 198 TL'ye kazanan SNR Restorasyon Limited Şirketi, revizyon çalışmalarını 210 günde tamamladı. Tarihi bina, açılış için gün sayıyor.