Belediye, Asfalt Sezonuna Bu Yılda Hızlı Girdi

Kış aylarını asfalt sezonuna hazırlık yaparak geçiren Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, 2013 yılı asfalt sezonuna da hızlı girdi. Şehir merkezindeki 4 mahallede 6 cadde ve sokakta altyapı ve asfaltlama çalışmaları tamamlandı. Toplamda; 2 bin 150 metre uzunluğundaki yol ağlarının alt ve üst yapı çalışmaları nihayete erdirildi.

Belediye çalışıyor, Alaşehir değişiyor sloganıyla hizmet ve yatırımlarına başlayan Alaşehir Belediyesi, 2013 yılı asfalt sezonunda kısa sürede 6 cadde ve sokakta altyapı ve asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Toplamda 2 bin 150 metre uzunluğa tekamül eden yatırımlar, Yeni mahalle Sakarya, Beşeylül ve Kurtuluş mahallelerinde gerçekleştirildiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Sakarya mahallesinin Şehit Nuri, Şehit Mustafa, şehit Fevzi ve Kuvayi milliye caddelerinin, Beşeylül Mahallesinin Mektep caddesinin, Kurtuluş mahallesinin Özmenaltı sokağın ve Yeni mahallenin Rauf Denktaş sokağının tüm çalışmaları tamamlandı. Kenan Evren Parkı’nın da tüm yürüyüş ve gezi yolları da asfaltlandı. Ayrıca, Beşeylül mahallesinin Kuyucak caddesinin tüm altyapı çalışmaları tamamlandı ve Yeni mahallenin de Polat ve Bahçıvan caddelerin de asfalt kaplama çalışmalarına başlandı.”dedi.

KARAÇOBAN: KISA SÜREDE FATİH VE HACIBEY MAHALLLERİNE DE GİRİLECEK

Hizmet ve yatırımların devam ettiği Yeni mahalle ve Beşeylül mahallerindeki çalışmaların tamamlanır tamamlanmaz hedeflerinin Fatih ve Hacıbey mahalleleri olduğunu belirten Karaçoban, her iki mahallenin de belediyecilik hizmetlerine kısa sürede kavuşacağını söyledi. Sezonda 20 bin metre uzunluğundaki yol güzergâhını sıcak asfaltla kaplamayı hedeflediklerini de dile getiren Karaçoban, “Alaşehirlilerden biraz daha sabır istiyoruz. Her mahalleye hizmet götürmeye çalışıyoruz. 2 sezonda 80 cadde ve sokakta altyapı ve asfaltlama çalışması gerçekleştirdik. Bu da yaklaşık 45 bin metre uzunluğundaki yola sıcak asfalt ve 40 bin metre de altyapı çalışmasına tekamül ediyor. Bilindiği gibi 8 bin 050 metre tutarındaki ana arter prestij yol ağlarının tüm iş ve işlemlerini de ihale yöntemiyle tamamlattık.”şeklinde konuştu.