Projeniz Bizden, Huzur İçinde Yaşaması Sizden

Projeniz bizden, Huzur içinde yaşaması sizden…

Alaşehir Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen ve imar planı bulunmayan yerleşim yerlerinde uygulanmak üzere İmar ve Şehircilik ile Fen İşleri Müdürlüklerince ortaklaşa hazırlanan ücretsiz “ Tip Ev Proje “ hizmetini başlattı.

Bölge’nin mimarisine, kültür ve doğasına uygun olarak hazırlanan farklı tip ve ebatta ki projeler Alaşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün titiz bir çalışması sonucu özel olarak hazırlandı.

KÖYLER GÜZELLEŞECEK

6360 sayılı Büyükşehir Yasasının 3. maddesi kapsamında Alaşehir ilçe sınırları içerisinde köy vasfı kaldırılarak, mahalleye dönüştürülen köylerde yaşayan ve ev yaptırmak isteyenlere yönelik Alaşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 3 alternatifli tip projeler, görüntüleriyle olduğu kadar, çok yönlü özellikleriyle de dikkat çekiyor.

YÖRESEL MİMARİYİ KORUYAN ÇAĞDAŞ KÖYLER

Alaşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu tip konut projesi sayesinde kırsal alanlarda ki yapılaşmaların, yöresel mimariye uygun, depreme dayanıklı, daha modern ve çağdaş hale getirilmesi ön görülüyor. Belediye'nin ücretsiz olarak verdiği projelerle, köyüne ev yaptıracak vatandaşlar inşaat maliyetinden önemli oranda tasarruf sağlamış olacak.

KARAÇOBAN: PROJE BELEDİYEDEN VE ÜCRETSİZ

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların yararlanabileceği projelerin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından temin edilebileceğini söyledi. Başkan Karaçoban, “Tip projelerimizle vatandaşlarımızın konut amaçlı yapılarını yapabilmeleri için tüm proje bedelini ortadan kaldırmış ve yatırım maliyetlerini de azaltmış oluyoruz.”dedi.

"HİZMETİN SİYASETİ OLMAZ"

Tip Ev Projesi hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Büyükşehir yasasıyla birlikte köyden mahalleye dönüşen ve imar planı olmayan mahallelerde uygulanmak üzere belediyemiz tarafından üç değişik konut projesi hazırlandı. Manisa genelinde bir ilke imza attık. Arsalarına konut yapmak isteyen vatandaşlarımız, bu projeleri Alaşehir Belediyesi’nden ücretsiz olarak alabilecekler. İmar ve Şehircilik ve Fen İşleri Müdürlüklerinin ortaklaşa hazırladığı tip ev projelerinin maliyeti ise yaklaşık olarak üç ile beş bin lira tutuyor. Böylece vatandaşlarımız hem proje maliyeti ödemek zorunda kalmıyor hem de zamandan tasarruf ediyor. “şeklinde konuştu.

ALAŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN TİP PROJELER VE ÖZELLİKLERİ:

TİP 1. BRÜT ALANI 90 M2, SALON, YATAK ODASI, BANYO, MUTFAK, WC

TİP 2. BRÜT ALANI:130 M2, SALON, OTURMA ODASI, ÇOCUK ODASI, YATAK ODASI, BANYO, MUTFAK, WC

TİP 3. BRÜT ALAN: 150 M2, SALON, OTURMA ODASI, ÇOCUK ODASI, YATAK ODASI, BANYO, MUTFAK, WC