Başkan Karaçoban Rauf Denktaş'ı ve Dr. Fazıl Küçük'ü Unutmadı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Kıbrıs Lideri Rauf Denktaş ve  Dr. Fazıl Küçük’ün  vefatlarının yıl dönümler  dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban,mesajında, “Kıbrıs Türk halkının varoluş mücadelesinde büyük bir yeri olan, Kıbrıs Türk halkının hak, eşitlik ve özgürlük davasını Anavatanı Türkiye ile aynı duygular içerisinde savunan, ömrü boyunca kendisini Kıbrıs Türk halkının haklı davasına ve Türk milletine hizmet etmeye adayan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ı aramızdan ayrılışının 6. yılında rahmet ve saygıyla anıyorum” ifadelerini kulandı.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Dr. Fazıl Küçük’ün ölüm yıldönümü vesilesiyle yayımladığı mesajında ise , Kıbrıs Türk halkının gönlünde özel bir yere sahip olan özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük'ü, vefatının 34. yıldönümünde özlem ve saygıyla anıldığını kaydetti.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Dr. Fazıl Küçük’ün başlattığı mücadelenin Kıbrıs Türkü’nün geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunu belirtti.

“Dr. Küçük, o zorlu yıllarda azim ve kararlılıkla verdiği mücadeleler sonucunda Kıbrıs Türk halkına yol göstermiş, halkının umut ve güç kaynağı olmuştur. O’nun geçmişte başlattığı ve Kıbrıs Türkü’nün yolunu aydınlatan mücadelesinin halkımızın geleceği için çok önemli bir yol gösterici olduğunun bilincindeyiz” dedi.

Türk Milleti'nin bekası için cefakâr gayretleri ile Kıbrıs davasına hizmet eden değerli devlet, fikir ve siyaset adamı Doktor Fazıl Küçük'ün ve Kıbrıs Türkleri'nin lideri Denktaş'ın verdikleri mücadelenin Kıbrıs'ta kalıcı bir çözüme ulaşılmasına ve Kıbrıs Adası'nın bölgede bir barış ve refah adasına dönüşmesine vesile olacağı inancıyla onları, aziz hatıraları önünde saygı ve şükranla anıyorum dedi.".