Başkan Karaçoban , Dünya Alzheimer Günü’nü Unutmadı

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban 21 Eylül Dünya Alzheimer Günüyle ilgili bir mesaj yayımladı.

Her yıl dünyada Alzheimer günü 21 Eylül’de gerçekleşiyor.  Küresel olarak karşılaştığımız en büyük zorluklardan biri olan Alzheimer hastalığının dünyada 50 milyon kişide var olduğunu ve her 68 saniyede 1 kişiye Alzheimer hastası tanısı konulduğunu belirten Belediye Başkanı  Dr. Gökhan Karaçoban “Alaşehir Belediyesi olarak Alzheimer hasta ve hasta yakınlarımızın yanındayız. Bu süreçte onları yalnız bırakmıyoruz. Alzheimer Hastalığına farkındalık yaratıyoruz. Kurmuş olduğumuz danışma masasında  halkımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz” açıklamasında bulundu.Alaşehir Belediyesi olarak , Alzheimer hastaları ve aileleri için Alzheimer Hastalığı Danışma Merkezi kurduk. Alaşehir ‘de 430 civarında Alzheimer hastası bulunmaktadır. Hasta yakınları belediyemizde kurulan danışma masasından başvurularını gerçekleştirmektedir. Kasım ayında hizmet vermeye başlayacak olan merkezde, Alzheimer hastalarının yanı sıra hasta yakınlarına da destek vereceklerini ve biraz olsun nefes alabilmelerini sağlayacaktır” dedi.