Alaşehir’i güzelleştiriyor

Alaşehir Belediyesi, ilçeyi görsel yönden de güzelleştirmek için kolları sıvadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu amaç doğrultusunda şehir içindeki farklı noktalara 570 ağaç dikimi geçekleştirdi. Yeni park alanları oluşturma çalışmalarını da sürdüren belediye yönetimi, parkların bakımlarını düzenli olarak yapılması için otomatik ve damla sulama sistemleri kuruyor. Alaşehir Belediyesi, şehir içindeki farklı noktalara 570 ağaç dikimi gerçekleştirdi. Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre Sarısu Caddesi’nden Ziya Gökalp Caddesi’ne kadar bu caddelere paralel olan Üzüm Sulama Birliği önü de dahil olmak üzere  mezar caddesi ile Zümrüt Evler’e giden yolda yeni ağaç dikimleri yapıldı. Bu noktalara Oya ağacı (126), Lükstrüm (144), süs eriği (32), Defne (18), Top Akasya (25), Kırmızı yapraklı Akçaağaç (9), Ihlamur (62), Mavi Selvi (20), Katalpat (32), Flamingo (12), Tarçın (2), Kalem Selvi (23), Fıstık çamı (8), Kırmızı çiçekli Akasya (8) ve Arap yasemini (sarmaşık) (20) ağaçları dikildi. ÇEŞİTLİ TÜRLERDE 570 AĞAÇ DİKİLDİ Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Kadriye Özdoğan, toplamda çalı grubu ve mevsimlik çiçekler haricinde 570 adet ağaç diktiklerini söyledi. Sanayi Camii bahçesine 4 akçaağaç, 1 fıstık çamı, 2 kırmızı yapraklı akçaağaç, 2 ıhlamur ve 1 dışbudak dikildiğini hatırlatan Özdoğan, “SGK Hizmet Binası önünde 11 adet limon servi, 3 adet çınar ve mevsimlik çiçek dikildi. Kız Kuran Kursu bahçesine peyzaj aplikasyon projesi çizildi ve uygulandı. Oturma bankları konuldu. Çalı grubu bitkiler ve 4 adet Oya ağacı dikildi. Belediye ana hizmet binamızın girişinde düzenleme yaptık. Mevcut çim alanında yenileme, girişe sağlı-sollu bodur peyzaj gülleri ve bodur pitoslar dikilerek beyaz podima taşlarıyla estetik bir görüntü oluşturuldu. Toplamda çalı grubu ve mevsimlik çiçekler hariç 570 ağaç dikildi” dedi.  BİTKİ ALIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI 2013 yılında Kenan Evren Parkı genişleme sahası projesinin hayata geçirileceğini ifade eden Özdoğan, Şelale Park alanının projelendirilmesi, ihalesi ve işe başlanmasının 2012 yılında tamamlanacağını söyledi. Özdoğan, “Prestij yol asfalt çalışmasında yenilenen yollarda kaldırım ve refüjlerde kullanılmak üzere üretici koopatifle bir yıllık bitki alım sözleşmesi imzalandı. Şehir girişinde sağ bölümdeki çim alan iptal edilerek yeniden projelendirmek suretiyle yürüyüş yolu yapılacak. Bu proje çalışmasında ilçemizde büyük sorun teşkil eden araç park sorunu da minimum seviyeye indirgenecek. Bu çalışmaların yanında Askerlik Şubesi, İlçe Jandarma Komutanlığı, alay Komutanlığı gibi birçok idari kuruluş bahçeleri ile okul bahçeleri revize edildi.” şeklinde konuştu. Çocuk oyun gruplarının 256 bin 317 TL’ye mal olduğunu belirten Özdoğan, park alanlarının düzenli olarak bakımı için de yaklaşık 50 bin TL’lik otomatik sulama ve damla sulama ihalesinin yapıldığını sözlerine ekledi. 13 PARKTA UYGULAMA YAPILDI Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan diğer çalışmalar da şunlar; - Çamlık Parkı revize projesı yapıldı ve uygulanması bitti. Mevcut bina yenilendi, havuza nozul fıskiye sistemi getirildi ve aydınlatma sistemi kuruldu. Çocuk oyun grubu ve yürüyüş yolları  yenilenerek yeni oturma bandları konuldu. Teras kısmı yer döşemesi yenilendi ve genişletildi. Mevcut terasa modern gölgelik sistemi kuruldu. - Semih Evcil Parkı yeniden projelendirildi, yürüyüş yolları ve kaldırımları yenilendi. Oyun grupları yenilendi, yeşil alanı yenilendi. - Şubat ayında yapılan oyun grubu ihalesi ile ilçemizde mevcut parklarda bir çok oyun grubu yenilendi ve uygun olan yerlere açık alan fitness aletleri kuruldu. Çocuk oyun grubu ve fitness aletleri alımı ihalesiyle 500 m2 kauçuk (Çoçuk oyun grupları zemini için) döşeme uygulaması devam etmektedir. - 14 takım oyun grubu ve 2 takım 6’lı spor aletleri alımı gerçekleştirildi. - Barış Manço Parkı karşısı, Semih Evcil Parkı, Turankent Emin inşaat parkı, Orhun Parkı, Beş Eylül İlköğretim okulunun alt tarafındaki park, Emniyet Müdürlüü’nün ön tarafındaki park, Güreş Alanı Parkı, İstasyon büfe arkasındaki park, Rauf Denktaş Parkı, Toptepe deki oyun grubu, Kenan Evren Parkı, Fatih Parklarında uygulamalar yapıldı. Şelale Parkı alanında çocuk oyun grubu konulacak. Güreş Parkı alanına bir takım açık alan fitness serisi konuldu. Stadyumdaki fitness aletlerinden bozuk olanları yenilendi. --Prestij yol çalışması kapsamında Süleyman Demirel Bulvarı ve Süleyman Demirel Caddesi’ndeki yaya sirkülasyonunu engelleyen geniş gövdeli chamarops türü palmiyeler sökülerek Kenan Evren Parkı genişleme sahasında ve Şelale Parkı’nda kullanılmak üzere saksıya alındı.