Alaşehir Sıcak Su İle Isınacak

SONUÇLAR OLUMLU; ALAŞEHİR SICAK SU İLE ISINACAK Alaşehir Belediyesi'nin ihale ettiği ve Akça Holding tarafından başlatılan jeotermal çalışmaları olumlu sonuç verdi. İlk kuyudan istediği sonucu alan Akça Holding, ikinci kuyunun açılması için de çalışmalarını başlattı. Kuyunun açılış törenine Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı. Alaşehir Belediyesi almış olduğu jeotermal arama ruhsatını geçen yıl ihale ile Akça Holdin'ge devretti. Akça Holding açacağı kuyulardan elde edeceği her türlü gelirden belediyeye yüzde 18 + KDV oranında gelir payı verecek. İhalenin yapılmasından sonra Akça Holding arama sahalarında çalışmalara yaklaşık üç ay önce başladı. Baklacı Akça 1 Kuyusu olarak adlandırılan ilk kuyuda, saatte 300 ton ve kuyu ağzı sıcaklığı 163 derece olan sıcak suya ulaşıldı. 3 bin 1 metre5 santimetrederinliğe inilen bu kuyuda, kuyu dibi sıcaklığı ise 260 derece olarak tespit edildi. Kuyudan yaklaşık 3-4 megavat elektrik üretimi planlanıyor. BAKLACI AKÇA 2.  KUYUSU AÇILDI Baklacı köyü mevkiinde açılacak olan ikinci kuyunun açılışına Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Alaşehir Baklacı Akça 2 ismi verilen ikinci kuyunun açılma çalışmalarına kurban kesilerek başlandı. Burada konuşan Akça Holding Genel Müdürü Mehmet Özdemir, "Holding olarak belediyenin jeotermal ruhsatı aldığı bölgelerde çalışmalar yapıyoruz. Baklacı Akça 1 kuyumuzu tamamladık. Baklacı Akça 2 kuyumuzda ise 3 bin 500 metrelere kadar inerek, daha fazla verim almayı amaçlıyoruz. İkinci kuyu tamamlandıktan sonra santral çalışmalarımıza başlayacağız. Bir kuyu ortalama 2.5-3.5 milyon dolara mal oluyor. Hedefimiz 5 adet sondaj kuyusu açmak. Bu kuyulardan enerji üretimine yönelik verim almayı hedefliyoruz. Bundan sonra açacağımız iki kuyudan seracılık ve şehir ısıtmacılığı, sebze, meyve kurutmacılığı gibi alanlarda yararlanmayı planlıyoruz" dedi.   KARAÇOBAN: JEOTERMAL ALAŞEHİR’İN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da, jeotermalin Alaşehir’in çehresini değiştireceğini belirterek, şunları söyledi: "Belediye olarak MTA'dan aldığımız jeotermal arama ruhsatını ihale yoluyla Akça Holding'e devrettik. Çünkü belediye olarak bu tür yatırım yapmamız çok zordu. Bu ihale sonunda çalışmalardan elde edilecek her türlü gelirden belediyemize yüzde 18 + KDV olarak gelir sağlanacak. Meclis olarak iyi bir karar verdiğimize inanıyoruz. Akça Holding ilk kuyudan istediği verimi aldı. Biz de çok mutlu olduk, hem belediye adına, hem de firmanın yaptığı harcamaların karşılığını bulması adına. Çünkü, bu işte moral, yaptığın çalışmanın karşılığını almak çok önemli. Alaşehirliler olarak şehrimize sağlanacak katma değerden mutluluk duyarız. Firma açacağı kuyularda enerji üretimini planlarken, son iki kuyudan Alaşehir'in ısınması, seracılık, sebze ve meyve kurutması gibi artı değerler olacak. Önümüzdeki Nisan aylarına doğru kuyu sonuçlarının belirlenmesi bekleniyor. Bu sonuçlardan sonra Alaşehir’de termal ısınma konusunda bir karar verilebilecek. Çünkü, açılacak kuyulardan ne çıkacağını henüz bilmiyoruz. Bunların hepsi Alaşehirliler için güzel ve mutlu haberler. Emeği geçen, ülkemiz ve Alaşehir için gelir getirebilecek yatırımları yapan herkesi kutluyoruz."