Alaşehir Belediyesi'nden Çöp Ev Temizliği

İlçemizde geçen ay içerisinde gelen şikayetler üzerine yaklaşık 20 traktöre yakın çöpün imha edildiği evlerden bazılarında yine aynı şekilde çöp biriktirmeye başlandığının ihbarı üzerine harekete geçen Zabıta ve Temizlik İşleri ekipleri gerekli çalışmaları yaparak vatandaşların mağduriyetini giderdi. Geçtiğimiz ay Alaşehir Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri ekiplerinin gelen ihbarlar üzerine yaklaşık 20 traktör çöpün çıkarıldığı bazı evlerde yine çöp biriktirildiğinin ihbarı üzerine harekete geçen belediye ekipleri gerekli çalışmalara yaparak çöp evlerde gerekli temizliği gerçekleştirdi. Toplama öncesinde süren bürokratik işlemlerin mecburiyeti nedeniyle kokudan doğrudan etkilenen vatandaşların haklı serzenişleri üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapan Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Erol Kacar, “Maalesef hiç arzu etmesek de zaman, zaman karşılaştığımız bu tür şikayetler üzerine mesken içerisinde biriken çöplerin toplanması ve imhası öncesinde adli ve mülki makamlardan izin almak suretiyle konuya dahil olan emniyet ve toplum sağlığı ekipleri ile belediyenin diğer müdürlükleri arasında yapılan yazışmaların ardından hepimiz tarafından bilinen bu müzmin vakalara ancak müdahale edebiliyoruz. Zira ‘konut dokunulmazlığını ihlal’ anayasal bir suç olup, iyi niyetli bile olunsa buna dikkat etmeyenler hakkında çok ciddi yaptırımlar öngörülmüştür. Devamlı karşılaştığımız bu vakalarla ilgili olarak sürekli evlerini temizleyerek sağlıklı bir yaşama dönüş imkanı verdiğimiz bazı vatandaşlarımız sahiplendikleri bu çöpler nedeniyle başta ben olmak üzere çalışan bir çok personelimizi mahkemeye vererek gerek zabıtayı gerekse de adli makamları boş yere zaman kaybettirmektedirler. Nitekim toplama esnasında kaybolduğu iddia edilen 25 kuruş için bile aylarca yargıda hesap vermek zorunda kalan çalışanlarımızı töhmet altında bırakacak olan her türlü iddiadan sakınmak adına ihtiyaten zorunlu olan bu yazışmalarımızdan dolayı doğan gecikmelerimizi hemşehrilerimizin anlayışla karşılayacağı inancındayım.” dedi.