Alaşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, şehir merkezindeki kahvehanelerde denetim gerçekleştirdi.

Zabıta Müdürlüğü’ne bağlık ekipler, yaptıkları denetimlerde iş yerlerinin temizlik şartları, iş yeri ve çalışma ruhsatları başta olmak üzere birçok konuda kontroller gerçekleştirdi. Kahvehanelerin boya ve badana gibi iç dekorasyonu ilgilendiren noktaları da kontrol eden Zabıta Müdürlüğü ekipleri; lavabo ve tezgahların temizliğini de inceledi. Yapılan kontrollerde, kahvehane içinde sigara içilip içilmediği, iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığı denetleyen ekipler, iskambil kağıtları ve oyun takımlarının da hijyen kurallarına uygunluğunu inceledi. Ekipler, işletme sahiplerine başta iş yerlerinin taşıması gereken temizlik kuralları başta olmak üzere personel hijyeni, işletme içi ve dışı ile ilgili uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
Vatandaşların başta gıda üretimi yapan iş yerlerinden en iyi ve kaliteli hizmeti almaları amacıyla gerçekleştirilen kontrollerde işyeri sahipleri çeşitli konularda uyarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Alaşehir Belediye Başkanı Dr.Gökhan KARAÇOBAN:" Vatandaşımızın kahvehanelere hijyen insan sağlığını tehlikeye düşerecek durumları saptadıkları ve Şüphe duydukları  halinde Alo 153 nolu telefonumuzla bizlere ihbar etmelerini istiyoruz." dedi.