Alaşehir Belediyesi, Otel Benan’ın Satışını Durdurttu

Alaşehir Belediyesi, Manisa İl Özel İdaresi’nin kendi mülkiyeti olan Otel Benan olarak bilinen Yenice Mahallesi, 154 ada, 19 parseldeki 663,50 m2 yüzölçümlü taşınmazın satışı için açılan ihaleyi iptal ettirdi. Belediye, söz konusu binanın kendilerine devrini istiyor.

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban imzasıyla Manisa İl Özel İdaresi’ne gönderilen ihalenin iptal talebi konulu yazıda satış işleminin hiçbir mahalli ve müşterek ihtiyacın giderilmesine yönelik olarak tesis edilmediği vurgulandı. İl Özel İdaresi’nin hükmü şahsiyetinin Resmi Gazete’de yayımlanan 6360 sayılı On Üç İlde Büyükşehir Belediyesi Ve Yirmi Altı İlçe Kurulması İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un 1. maddesinin 5. fıkrası uyarınca ortadan kaldırıldığı belirtilen dilekçede, tüzel kişiliği sonlandırılan İl Özel İdarelerinin mallarının ne şekilde tasfiye edileceği de ilgili kanunlarla dile getirildi.

“Aynı yasayla belediyemize 65 köy ve 6 belde belediye bağlanmakta olup belediyemizin iş yükü kat be kat artmaktadır. Belediyemizin hizmet binası ihtiyacı halihazırda güncel bir ihtiyaç iken bu yasa ile ihtiyaç katlanılmaz bir hal alacaktır. Bu nedenle satılması planlanan taşınmazın belediyemize devriyle belediyemiz tarafından belediye hizmet binası olarak kullanılması kamu yararına çok daha uygun bir yol olacaktır.” denilen itiraz dilekçesinde ihalenin iptal edilerek iptal kararının Alaşehir Belediyesi’ne bildirilmesi istendi.

KARAÇOBAN; BİNANIN BELEDİYEMİZE DEVRİNİ İSTEDİK

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban konu hakkında yaptığı açıklamada, ihalenin iptali için ilgili maddeleri de belirterek bir itiraz dilekçesi yazarak İl Özel İdaresi’ne gönderdiklerini belirterek, “İl Özel İdaresi tarafından açılan satışa yönelik ihalenin iptali için gönderdiğimiz dilekçe ile satış işleminin durdurulmasını sağladık. İhalenin hangi gerekçelerle iptal edilmesi gerektiğini de karşı tarafa ayrıntılı olarak bildirdik. Satışı durdurulan Özel İdare’ye ait 663.50 metrekarelik  binanın belediyemize devriyle belediyemiz tarafından belediye hizmet binası olarak kullanılması kamu yararına çok daha uygun olacaktır.