Alaşehir Belediye Başkanı Dr Gökhan Karaçoban 21 aralık Dünya Kooperatifçilik Gününde

21 aralık Dünya Kooperatifçilik günü sebebiyle Alaşehir Belediyesi,Alaşehir Girişimciler Derneği , Ziraat Odası ve CBÜ Üniv. Koop. Bölümünün tertip ettiği,  Şehit Fethi Sekin Gençlik Merkezinde Düzenlenen panelde, üzüm üreticilerinin sorunları ve çözüm önerileri konuları konuşuldu.

21 aralık Dünya Kooperatifçilik Gününe Alaşehir Kaymakamı Abdullah Uçgun,Alaşehir Belediye Başkanı Dr Gökhan Karaçoban,İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Kaya,İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Tarık Memiş,İzmir Tire Süt Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyörük,Algider Başkanı Yılmaz Caşka,Prof Dr Osman Murat Koçtürk,Yrd Doç Dr Nuray Cebeci,Manisa girişimciler derneği bşk AHMET AYBERK ALOĞLU Sivil toplum kuruluşları ,Oda başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr Gökhan Karaçoban yaptığı konuşmada Tarım ve üzüm Alaşehir'de her şeyimiz yattığımız kalktığımız, yediğimiz içtiğimiz, geçim davamız, gündüzümüz, gecemizdir.Ülkemizde çiftçiye vermiş olduğumuz değer kendi haline bırakılmışlığının yegane çözümünün bir araya gelmek,bir olmak birlikte olmak prensibiyle bugünü aslında yılda bir gün değil devamlı gündeme getirilen ve bir olmanın nasıl bir güç olduğunu herkese gösterebilmenin ne kadar önemli olduğu bir gün olarak hatırlanmasını isterim..Hiç bir şekilde karamsarlığa.moralleri bozmaya gerek yok diye düşünüyorum.Yerel yönetimler olarak bundan sonra yapılacak olan bütün çalışmalarda yapılması, desteklenmesi gereken neyse arkasında duracağımızı özellikle belirtmek isterim.Dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban'dan sonra konuşan Alaşehir Girişimciler Derneği Başkanı Yılmaz Caşka konuşmaında:" İlçemizde daha önce başarılı ya da başarısız  birçok çalışma olduğu da bir gerçek. Ancak bu çalışmalar ve kooperatiflerin eksikleri ya da başarısızlıkları biz gençleri yıldırmıyor  aksine daha da heveslendiriyor. Çünkü biz insanımızın gücüne inanıyoruz. Bir olduğumuzda nelerin üstesinden gelebileceğimizi biliyoruz. Bizler hem size hem kendimize güveniyoruz. Bu güne kadar yapılamayanları değil bundan sonra neler yapabiliriz ona bakacağız.

Bugünden sonra Derneğimiz-Belediyemiz-odalarımız-siyasetçilerimiz, çiftçilerimiz için elini taşın altına koyacaklarına inanıyorum.Ancak çiftçimiz herkesten daha hevesli olmalıdır.Her geçen gün eriyen gücümüz ve maddiyatımız göz önünde tutulmalıdır.Gün birlik ve beraberlik günüdür." dedi. Caşka, akabinde net verilerle en kısa sürede bir daha çiftçilerimizle bir araya geleceğiz dedi.