Alaşehir Alt Yapı Çalışmaları Son Aşamaya Geldi

Alaşehir Belediyesi tarafından kanalizasyon ve su boruları tamamen yenileniyor, ayrıca yağmur suyu ve drenaj hatları olanlar yenileniyor, olmayan caddelere de ilave yapılıyor.

Alaşehir Belediyesi “ Dev hamle “ kapsamında 12 ana caddenin alt yapı çalışmalarını 15 Kasım 2011 yılında başlamış, sıkı ve düzenli bir çalışma sonunda çalışmalarda son aşamaya gelindi. Alt yapısı tamamlanan 11 ana caddenin asfaltlama çalışmaları da tamamlandı. Sadece İstiklal caddesinde Tedaş tarafından kabloların yer altına alınması tamamlanamadığı için çalışmalar sürüyor.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan KARAÇOBAN, belediyemiz eskimiş, miadını tamamlamış, ayrıca geçmiş yıllarda kullanılmış olan asbesli su borularının değiştirilip, yenilenmesi için geçtiğimiz yıl Kasım ayında “Dev Hamle “ adı altında geniş kapsamlı bir çalışma başlattık. Bu çalışma kapsamında kanalizasyon, su borularını değiştirip, drenaj çalışmalarını yaptık. Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra 11 ana caddenin asfaltlama çalışmalarını yaptık. Şu anda 11 ana caddenin tamamı bitti. Sadece İstiklal Caddesi’nde Tedaş’ın elektrik hatlarını yer altına almasının gecikmesinden dolayı birkaç günlük bir gecikme yaşandı. Yaklaşık1000 metrekadar bir caddemiz kaldı. Burası da en kısa sürede tamamlanacaktır.

Belediye olarak aspesli su borularını yerine polieliten su boruları döşedik. Kanalizasyon borularını değiştirdik. Çalışmalar kapsamında 23561 metre yol asfaltlandı. 190bin 393metre alan asfaltlaması, 26 bin bordür taşı döşemesi yapıldı, dedi.