Alaşehir, 6 Kasaba ve 65 Köyüyle Bir Bütündür

Karaçoban: Alaşehir, 6 kasaba ve 65 köyüyle bir bütündür

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, bu yılın asfalt sezonunda köylere sürprizlerinin olacağını söyledi. Köylerin öncelikli ihtiyaçları doğrultusunda bazı köylerde çeşitli çalışmalar başlattıklarını belirten Karaçoban, “İmkanlar ölçüsünde yeni mahallelerimize hizmet ve yatırım götürmeyi hedefliyoruz.”dedi.

Alaşehir’in 6 kasaba ve 65 köyüyle bir bütün olduğunu belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, imkanları nispetinde büyükşehir yasası kapsamında tüzel kişilikleri sona eren 6 kasaba ve 65 köye hizmet ve yardım götürmeyi planladıklarını söyledi. Fizibilite ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı 10 köyde çeşitli yatırım ve hizmetlere başlandığını da hatırlatan Karaçoban, “Bu yılın asfalt sezonunda birçok köyümüze sürprizlerimiz olacak. Şehir merkezindeki çalışmaları aksatmadan bu çalışmalar yerine getirilecek. Bu konuda belediye meclisimizden gerekli yetkiyi aldık.”dedi.

“FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR”

Kasaba ve köylere öngörülen hizmet ve yatırımların ilçe hizmetlerinde kullanılacak olan bütçeden yapılacağını da ifade eden Karaçoban, büyükşehir yasası çerçevesinde; yeni mahalle statüsüne dönüşen 71 yerleşim merkezi için plan ve programların olgunlaşmaya başladığını dile getirdi. Karaçoban, fizibilite çalışmalarının belde belediye başkanları ve köy muhtarlarıyla beraber yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.