Akçay, Doludan Zarar Gören Bağ Alanlarında İncelemelerde Bulundu

Akçay, doludan zarar gören bağ alanlarında incelemelerde bulundu

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Çarşamba akşamı, Perşembe ve Cuma günü Alaşehir ve Sarıgöl’de etkili olan şiddetli yağışlarda zarar gören bağ alanlarında incelemelerde bulunarak, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı da makamında ziyaret eden Akçay, bağ alanlarındaki hasarlar hakkında başkan Karaçoban ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk’ten bilgi aldı. Akçay’ın ziyaret ve incelemelerine MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan ve bazı parti yöneticileri de eşlik etti.

Alaşehir ve Sarıgöl’de Çarşamba akşamı, Perşembe ve Cuma günü etkili olan dolu yağışından zarar gören bağ alanlarında incelemelerde bulunmak üzere, Alaşehir’e gelen MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’ı makamında ziyaret ederek hasarlar hakkında Karaçoban’dan ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk’ten ayrıntılı bilgiler aldı. Akçay, beraberindeki heyetle birlikte daha sonra zararın en yüksek seviyede olduğu Sobran ve Subaşı köylerini ziyaret ederek, bağ alanlarında incelemelerde bulundu ve üreticilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Akçay’ın ziyaret ve incelemelerine MHP İlçe Başkanı Akif Ceylan ve bazı parti yöneticileri de eşlik etti.

TÜRK: ÇİFTÇİLERİN TÜM BORÇLARININ ÖTELENMESİNİ İSTİYORUZ

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay’a hasarlar hakkında bilgiler veren Alaşehir Üzüm Sulama Birliği ve Ziraat Odası Başkanı Necdet Türk, dolu yağışından ilçe genelinde 11 bölgenin etkilendiğini, hasarın ortalama yüzde 55 ile 70 arasında olduğunu söyledi. Hasar tespit çalışmalarını 3 koldan tamamladıklarını da belirten Türk, “Şiddetli yağışlardan en fazla Kemaliye kasabası ve Subaşı köyü etkilendi. Bu bölgelerde zarar yüzde 70’in üzerinde. İlçe genelinde yaklaşık 30 bin dekar bağ alanı dolu yağışından etkilendi. Hasarlı olan bağ alanlarının çoğu sigortalı değil. Yağışların en hassas dönemde gelmesinden dolayı (Çiçek dönemi) bağ alanlarına büyük zararı oldu. Üretici borçlu. Çiftçilerimizin kamu, özel banka ve kooperatiflere olan tüm borçlarının faizsiz olarak en az 1 yıl ertelenmesini talep ediyoruz. Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz.”dedi.

KARAÇOBAN: ALAŞEHİR AFET BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban da yaptığı açıklamada, yağışların en hassas dönemde gelmesinden dolayı tüm bağ alanlarının etkilendiği belirterek, “Bağlar, çiçekleme döneminde olduğu için zarar 2 kat daha fazla oldu. Sadece Alaşehir genelinde doludan etkilenen üretici sayısı 2 binin üzerindedir. Bu çiftçilerimizin çoğunun tarım sigortası da yok. Bizim ve üreticilerin beklentisi Alaşehir’in afet bölgesi ilan edilerek çiftçilerin tüm borçlarının faizsiz olarak ertelenmesidir. Bu konuda girişim ve desteklerinizi bekliyor, zor durumda olan müstahsilimizin yanında olmanızı istiyoruz.”şeklinde konuştu.

AKÇAY: ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

İnceleme ve ziyaretlerinin ardından kısa bir değerlendirme yapan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, ellerinden gelenin fazlasını yapacaklarını belirterek, her türlü yardım ve desteğe hazır olduklarını söyledi. Akçay, “Alaşehir ve Sarıgöl’de yağışlardan zarar gören bağ alanlarını gezdik. Hasarın boyutu korkutucu. Üreticilerimizin yanında olma durumumuz var. Bu konuda Manisa milletvekilleri olarak birlik ve beraberlik içinde çözüm üretebilmek için çalışmalara katkı vermeye ve her türlü iş birliği yapmaya hazırız. Yeter ki çözüm üretilsin. Bir kez daha tüm çiftçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, bu konuda her türlü girişim ve destek vereceğimizin sözünü veriyorum.”dedi.