Alaşehir'de Tabelalar Yenileniyor!

Manisa’nın Büyükşehir olmasının ardından mahalleye dönen köylerin tabelalarının değişim işlemleri devam ediyor. Çalışmalarını aralıksız sürdüren Alaşehir Belediyesi de ilçeye bağlanan 72 yeni mahallenin tabelalarını değiştiriyor.

30 Mart yerel seçimlerinin ardından Manisa’da yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası sonrası belde ve köyler kapatılarak mahalleye dönüştürülmüştü.

Bu yeni yapılanmadan sonra 6 beldesi ve 66 köyü bulunan Alaşehir'de tüm belde ve köylerin unvanı mahalle oldu ve Alaşehir Belediyesi bünyesine geçti.

Mevcut 15 mahallesiyle birlikte toplam 87 mahallesi olan Alaşehir Belediyesi yeni Mahallelerinin tabelalarını yenilemeye başladı. Tüm mahallelerin girişlerine konulmaya başlayan yeni tabelalarda belde ve köy yerine mahalle ibaresi yer alıyor.