Kurum ve Kuruluşlara Teşekkür

KARAÇOBAN'DAN KURUM VE KURULUŞLARA TEŞEKKÜR

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 20-21 Mayıs tarihlerinde Alaşehir'de düzenlenen dünyanın son otomobil maceralarından birisi olan Allagau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin ardından, kurum ve kuruluşlara bir teşekkür mektubu gönderdi.

Başkan Karaçoban, kurum ve kuruluşlara gönderdiği teşekkür mektubunda şu ifadelere yer verdi; "Philadelphia yani “ Kardeş severlik ” adı ile kurulan, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlı’ya ev sahipliği yapmış olan ÂLÂ Şehrimiz, sizinde bildiğiniz üzere 20-21 Mayıs 2015 tarihlerinde; 21 ülkeden, 113 takım, 670 katılımcı, 339 klasik araba ve uluslar arası 12 yayın kuruluşu ile Dünya’nın en önemli rallileri arasında yer alan “ Allagau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi”ne ev sahipliği yaptı.

Dünyanın son otomobil maceralarından birisi olan Allagau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi, macera ve eğlencenin yanı sıra bir “ sosyal buluşma ” organizasyonu olarak, Dünya çağında düzenlenen uzun soluklu etkinliklerden birisidir.

Allagau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi’nin amacı; hız ve performans değil macerayı yarışma heyecanıyla birleştirmek, bunu yaparken de sosyal fayda sağlayarak, uğranılan yerlerin kalkınmasına katkı sağlamaktır.

Allagau-Orient/ Doğu Batı Dostluk ve Barış Rallisi ile Alaşehir;

- 21 değişik ülkeden, 670 gönüllü tanıtım elçisi kazanmış,

- Ulusal ve Uluslar arası 12 yayın kuruluşunda adından söz ettirmiş,

- 88 km’lik şehrin doğu sınırı sayılan Yeşilyurt Mahallesi ile başlayıp sırasıyla; Gümüşçay, Killik, Ilgın, Caberfakıllı, Işıklar, Tepeköy, Piyadeler, Gürsu, Kavaklıdere, Yeniköy, Şahyar, Çeşneli ve Erenköy Mahalleleri ile devam edip şehir merkezi ile son bulan güzergah üzerindeki birçok yerde sosyal etkileşim gerçekleştirmiş.

- Alaşehir içerisinde ticari ve kültürel bir canlılık getirip, birçok işletmeye (oto tamir, otel, market, restoran, vb.) ekonomik kazanç sağlamış,

- Alaşehir ismi ralli güzergahından yer alan tüm ülkeler ve büyük şehirlerle birlikte anılmış, dolayısıyla da Alaşehir’in gerçekten ÂLÂ bir şehir olduğunu kanıtlamıştır.

Gerçekleştirilen tüm organizasyon boyunca şehrimizin temel dinamikleri üzümümüzü, maden suyumuzu ve tarihimizi en iyi şekilde tanıttığımızı düşünüyorum.

Heycanımız bu ÂLÂ Şehrin, değişimini ve gelişimini sürekli kılmaktır. Birliktelik ruhu ile 20-21 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiğimiz bir dizi organizasyonda gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum.

“Dün olduğu gibi, bugün de el ele daha güzel günlere” ulaşmak için gereken desteği verdiğinizden, Alaşehir’deki değişimi hep birlikte sürekli kılacağımızdan en küçük şüphem yok.

Daha nice güzel birlikteliklerde buluşmayı temenni ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum."