Alaşehirliler Atıklarından Kurtulacak

Alaşehirliler, hem atıklarından kurtulacak, hem de para kazanacak

Alaşehir Belediyesi, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, bitkisel atık yağ toplama kampanyasını daha da yaygınlaştırmak ve Alaşehirlileri teşvik etmek için, atık yağ toplama makinesi getirtti. Yağ makinesi; İstasyon Mahallesi Gazi Sokak Özlemkent Sitesi önündeki Güreşalanı Parkına yerleştirildi.

Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan sosyal sorumluluk projesi, atık yağ toplam projesi sürüyor. Proje çerçevesinde, atık yağ toplama ünitesi getirtilerek, İstasyon Mahallesi Gazi Sokak Özlemkent Sitesi önündeki Güreşalanı Parkına yerleştirildi. Atık yap toplam makinesinden talep olması durumunda 1 adet daha getirileceği belirtildi.

"ASIL AMAÇ ÇEVRE BİLİNCİ OLUŞTURMAK"

Konuya ilişkin olarak Belediye Çevre ve Kontrol Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Belediyemizin Bitkisel Atık Toplama Kampanyası kapsamında getirilen Bitkisel Atık Yağ Toplama Makinesi İstasyon Mahallesi Gazi Sokak Özlemkent Sitesi önündeki Güreşalanı Parkına yerleştirildi. Makine 0,5 – 1 – 2 litre yağ boşaltılması halinde 0,25 – 0,50 ve 1 TL vermektedir. Alaşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre kirliliğinin önlemesi ve çevre bilincini halkın her kesiminde oluşturmak, daha temiz bir toplumda yaşamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Halkımızın ilgisi ve talebi doğrultusunda 2. Makine önümüzdeki aylarda getirilecektir."denildi.