Yaz Spor Okulları Başlıyor

Belediye’nin Yaz Spor Okulları Başlıyor

Alaşehir Belediyesi’nin Yaz Spor Okulu kayıtları devam ediyor. Başvuruların Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne yapılabileceğini belirten Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, bu yaz döneminde futbol, basketbol, voleybol ve tenis branşlarında kursların verileceğini söyledi.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, gençliğe büyük önem verdikleri için Yaz Spor Okulunu açtıklarını ve fırsat buldukça da kurs öğrencilerini ziyaret edeceklerini söyledi. Karaçoban, “2015 yılı Yaz Spor Okulları kayıtlarımız başlamıştır. Futbol, Basketbol, Voleybol ve Tenis branşlarında açılacak olan kurslarımız 7-13 yaş arası çocuklarımıza 15 Haziran-28 Ağustos tarihleri arasında faaliyet verecektir.”dedi.

KARAÇOBAN: GENÇLİĞİMİZE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Alaşehir’in yetenekli gençlere sahip olduğunu da belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Bu sezon 15 Haziranda başlayacak ve 28 Ağustos’ta sona erecek yaz okulu süresince bu öğrenciler arasından yetenekli olanları seçiliyor ve onlara lisans çıkartarak Türk sporuna kazandırıyoruz. Bizim yaz okulunda yetişmiş ve bugün 2. ve 3. lig takımlarında oynayan birçok öğrencimiz var. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize büyük önem veriyoruz. Bu tür organizasyonları her yıl yapmayı hedefliyoruz.”şeklinde konuştu.

"HEDEF, İYİ VE SORUMLU BİR GENÇLİK YETİŞTİRMEK"

Yaz Spor Okullarının hedefleri hakkında da konuşan Başkan Karaçoban, "Yedinci yaşta başlayan, spor okullarımızın amacı sporcu çocuklarımızın bedensel, zihinsel, psikolojik, sosyal yönde eğitimler yaparak toplumumuza faydalı gençler yetiştirmektir. Aynı zamanda; öz güveni olan, mutlu, seven, heyecanlı, duygularını kontrol edebilen, kendisi ve çevresiyle barışık, dostluk ve barışı önde tutan kişiliği ve sporcu ahlakı ile topluma örnek olacak psikolojisi güçlü oyuncular yetiştirmektir. Grup ile yaşamayı, dayanışmayı fikir ve çözümler üretme, iş bölümünde yardımlaşma duygularını geliştirerek sosyal olmalarını sağlamaktır." dedi. Ve tüm çocukları, yaz aylarında açılacak olan bu kurslara davet etti.