UKOME Temsilcileri Toplandı

UKOME TEMSİLCİLERİ TOPLANDI

6360 Sayılı Büyükşehir Yasasıyla beraber, ilçede ki trafik sorunlarının çözümünde görevli olan heyetin lağvedilmesi sonrasında yeniden teşkil edilen komisyon Alaşehir Belediyesi Ek Hizmet binasında toplanarak bir araya geldi.

Alaşehir Belediye Başkanlığınca görevlendirilen Zabıta Müdürü Erol Kacar’ın koordinatörlüğünde toplanan heyette; Emniyet Müdürlüğünü temsilen Trafik Komiseri Ali Çalışır, Jandarma Komutanlığını temsilen Trafik Bçvş. Tuncer Erdoğan, Büyükşehir Belediyesini temsilen Koordinatör Müdür Mustafa Aksakal ve Şoförler Odasını temsilen de Oda Başkanı Bünyamin Kapucu'nun katılımıyla 2015 yılının ikinci Ukome toplantısı gerçekleştirildi.

ANA GÜZERGÂHLARDAN KASİSLER KALDIRILACAK

Heyetin çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Alaşehir Belediyesi Ukome Koordinatörü Erol Kacar, gündeme alınan 27 adet konu, komisyonumuza katılan tüm üyelerce ayrıntılarıyla incelenmiş, kamuoyunun bilgilendirilmesi açısından öne çıkan öncelikli konunun kasis talepleri olduğunu vurguladı. Kacar, "Buna ilişkin olarak da Karayolları Genel Müdürlüğünden gelen en son genelgeler doğrultusunda bulvar, ana cadde ve benzeri birinci derece yollarda kasis ve tümsek yapılmaması doğrultusunda ki talimatlara ilaveten, belirtilen bu güzergâhlar üzerinde var olan eskilerinde kaldırılması istenilmektedir."dedi.

Kararın gerekçesi olarak da; anılan bu yol güzergâhlarını kullanan itfaiye, ambulans ve kolluk araçlarının zamanla olan yarışlarına mani olunduğu gibi özellikle de yangınlara acil müdahale etmesi zorunlu olan su dolu tonajlı itfaiye araçlarının akslarında meydana gelen çok ciddi maddi hasarlar ile telafisi mümkün olmayan can kayıplarına da vesile olunabileceği ifade edildi.