Alaşehir Çiçek Açacak

ALAŞEHİR ÇİÇEK AÇACAK

Alaşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, şehir girişindeki orta refüjlere 40 bin adet lale soğanı ile 20 bin adet mevsimlik çiçek dikti. Dikim sonrası bölgenin değişen görünümü ilçe halkı tarafından beğeniyle karşılandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara 5 bin adet lale ve 2 bin adet sümbül dağıtımı gerçekleştirdi. Dağıtımlar belediye personeli tarafından Kenan Evren Meydanı, Cumhuriyet Meydanı ve Sevgi Yolu’nda yapıldı.

Bakım ve ıslah çalışmaları da rutin olarak sürdürüldü. Horzum Sazdere Mahallesi mezarlığında ağaçların budanması, İsmetiye köyünde budama, Kavaklıdere Ata Tepe Sosyal Tesislerinde budama işlemleri ile havaların ısınmasıyla birlikte ilçe merkezinde belli alanlarda çimlerin biçilmesi işlemi gerçekleştirildi.

İlçe merkezindeki iki mezarlıkta yabancı otların temizlenmesi işlemi başlatılırken Killik ve Yeşilyurt mahallelerinin mezarlıklarında ise yabancı otlar için ilaçlama yapıldı.