Alaşehir'de Çanakkale Coşkusu

Alaşehir’de Çanakkale Coşkusu

MANİSA Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan ve Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizesinde gerçekleştirilen “Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı” adlı program, Alaşehir Hollywood Sinema Salonu'nda sahnelendi. Fotoğraflar, türküler ve film gösterimleri ile Çanakkale Savaşları’nın anlatıldığı program, çok sayıda Alaşehirli tarafından beğeniyle izlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ve Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organizesinde, Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı dolayısıyla Alaşehir’de düzenlenen “Bir Hürriyet Türküsü Çanakkale Destanı” Alaşehir Hollywood Sinema Salonu’nda gerçekleşti. Programı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili H.Hüseyin Köroğlu, Alaşehir Belediye Meclis Üyeleri İclal Altınay, Cafer Özkaya, Cevdet Erin, Yaşar Çataldere ile Başkan Yardımcıları; Muammer İbişoğlu, Günsel Ateş ve çok sayıda Alaşehirli izledi.

Program, Çanakkale Savaşları’nın fotoğraflarından oluşturulan sergi ile başladı. Belgesel gösterimi ile devam eden programda daha sonra solistler Recep Ergül ve Arzu Akça tarafından Çanakkale Savaşları ile ilgili türküler seslendirildi. Sanatçı Recep Ergül seslendirdiği güçlü sesi yorumuyla Alaşehirlilerden büyük alkış aldı. Kum sanatı gösterisinin de yapıldığı etkinlikte son olarak Tasavvuf ve Türk Sanat Müziği’nin ünlü bestekâr ve yorumcularından Amir Ateş sahneye çıkarak Çanakkale Savaşları ile ilgili bestelediği şarkı ve gazelleri seslendirdi. Program sonrasında protokol üyeleri tarafından sanatçılara çiçek takdim edildi. Program sonunda konuşan Alaşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürü Erkan Boğa, “Alaşehir’imize her zaman olduğu gibi, bu gece de anlamlı geceyi düzenlemelerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e, programı hazırlayan ekip arkadaşlara Çanakkale ruhunu yaşattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Davetimize icabet eden tüm Alaşehirlilere de şükranlarımızı sunuyoruz.”dedi.