Fen İşleri'nden Yoğun Mesai

Fen İşleri’nde Şubat mesaisi yoğun geçti

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Şubat ayında birbirinden farklı ve önemli birçok hizmete daha imzasını attı. Özellikle yoğun kar yağışı sonucu bazı mahalle yollarının ulaşıma kapanması nedeni yoğun bir biçimde yol açma çalışması yürüten ekipler, ayrıca birçok farklı mahallede de yol açma, yol düzenleme ve mıcır serme hizmeti verdi.

Piyadeler İlkokulu’nun zemin katında 80 m2 karo döşemesi yapan ekipler, Belenyaka mahallesinde de tarımsal sulama için 300 metre uzunluğunda arık açtı. Fen İşleri Müdürlüğü, şubat ayında gerçekleştirdiği bazı hizmet ve yatırımlar şöyle;

BAKLACI MAHALLESİ TARİŞ DEPOSU ARKASINA MICIR SERİLDİ

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Baklacı Mahallesi, Tariş deposu arkasındaki yola mıcır serimi yapıldı. Önceden toprak zeminli olan yol mıcır serilmesi sonrası vatandaşlar için daha güvenli ve kullanışlı hale geldi. Bölge sakinleri hizmetten memnun.

KARLI YOLLARI AÇMA ÇALIŞMALARI

Kar yağışı nedeniyle Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Azıtepe, Soğukyurt, Kestanederesi, Çamlıbel, Bahçeli, Çarıkbozdağ, Bahçeli, Dağhacıyusuf, Serinyayla, Killik, Çarıktekke, Karacalar, Horzumalayaka, Kestanederesi, Karadağ, Aydoğdu, Caberkamara, İsmailbey, Bahadır ve Dağarlar mahallelerinde yol açma çalışmaları yaptı. Ulaşımda sorun yaşanmamasını hedefleyen ekipler aralıksız ve yoğun mesai yaparak yolları ulaşıma açtı.

ÇEŞNELİ GİRİŞİNDE YOL DÜZENLEMESİ

Çeşneli mahallesinde mahalleye giriş yolundaki kot farkından dolayı görüş mesafesi kaybolan ve kazalara sebebiyet veren yolun fazlalık kısmını alınıp görüş mesafesi sağlandı. Çalışmanın tamamlanmasıyla kaza riski de azaltılmış oldu. Yolda yapılan düzenleme mahalle sakinlerine derin bir oh çektirdi.

DELEMENLER ORTAHAN’DA BAĞLANTI YOLLARI

Delemenler Ortahan mahallesini Denizli - Salihli karayoluna bağlayan bağlantı yolu ile Kiraz - Ödemiş karayolu bağlantılarına dolgu çekilip yol düzenleme ve iyileştirme çalışmaları yapıldı. Çalışmalar sonucunda her iki yolda da ulaşımda yaşanan sorunlar asgariye indirildi.

PİYADELER İLKOKULU’NDA KARO DÖŞEMESİ YAPILDI

Alaşehir Belediyesi’nin eğitim kurumlarına katkı, destek ve hizmetleri devam ediyor. Piyadeler ilköğretim Okulu Müdürlüğü’nün zemin karosu Fen İşleri Müdürlüğü tarafından döşendi. 80.00 m²’lik alanda yapılan çalışma öğretmen, öğrenci ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI

Kozluca mahallesi Kayadibi yolunda göçme sonucu oluşan hafriyat yoldan alınarak ulaşım güvenliği sağlandı. Yolda ayrıca yol iyileştirme çalışmaları da yapıldı. Uluderbent, Bahçedere Kapancık ve Düdükçügediği mevkilerinde de yol iyileştirme çalışmaları yapıldı.

BELENYAKA’YA SULAMA ARIĞI

Belenyaka mahallesinde 300 m tarımsal sulama arığı yapıldı. Fen İşleri ekiplerince yürütülen çalışmalar sonucu tarımsal sulamada yaşanan sorun ortadan kaldırıldı.