Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Kuruldu

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kuruldu

Alaşehir Belediyesi bünyesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kuruldu. Yeni kurulan müdürlükte, müdürlük görevini Halil Kocatürk’ün yürüteceği bildirildi.

Alaşehir Belediyesi bünyesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğü kuruldu. 53993 sayılı Belediye Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununu, 6360 sayılı 13 ilde Büyükşehir belediyesi ve 26 ilçe kurulması ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun ve ilgili diğer mevzuata dayalı olarak hazırlanan yönetmeliğe göre kurulan Alaşehir Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde müdürlük görevini Halil Kocatürk yürütecek.

KURUMA AİT TAŞINMAZLAR KONUSUNDA YETKİLİ VE SORUMLU OLACAK

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, taşınmaz mallara ait sicil tutmak ve bu taşınmaz mallar için imar planına göre uygulama ve düzenleme yapmak, gelir getirici taşınmaz malların kiraya verilmesi kontrol ve takibi, bakım ve düzenlenmesini kendi yetki ve çalışmaları dahilinde sürdürmek, belediye adına tescili ya da kamuya terk edilmiş parsellerin işgal edilmelerini önlemek için gerekli hukuki muameleleri yaparak işgale son vermek ya da bu durumda olan parselleri kira ya da ecrimisile bağlamak için gerekli yasal işlemleri yapmak başta olmak üzere benzer birçok konuda görev yetkisi ve sorumluluğa sahip olacak.

Yeni kurulan Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nün belediyeye ait 45 taşınmazın satış, 15 taşınmazın da kiralama ihalelerini hazırlaması bekleniyor.