Belediye Dersine İyi Çalışıyor

BELEDİYE DERSİNE İYİ ÇALIŞIYOR

Alaşehir Belediyesi, jeotermal alanındaki araştırmalarını sürdürüyor. Bu güne kadar yurt içi ve dış ülkelerdeki birçok jeotermal sahalarında ve yatırım alanlarında incelemeler gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban ve ekibinin son durağı Almaya oldu.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Belediye Meclis Üyeleri Ali Uçak, Murat Biber ve Belediye Danışmanı Ziraat Yüksek Mühendisi Sami Çeltikoğlu, Almanya'da jeotermal saha ve yatırım sahalarında incelemelerde bulundu. Karaçoban ve beraberindeki heyet, 2 ayrı yaş sebze ve meyve üretimi yapan tesisleri de gezdi.

KARAÇOBAN: ALAŞEHİR'İN GELECEĞİNİ PLANLIYORUZ

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, araştırma ve inceleme gezisinin ardından yaptığı açıklamada, "Dresden'de "Organik ve Ekolojik Entegre Meyve Sebze Üretimi yapan Mahlitsch çiftliği" ve "Yaş Sebze Meyve üretimi yapan Lockwitzer Frishfrucht GmbH" tesislerinde incelemelerde bulunduk. Ziyaretlerimiz esnasında bize Saksonya Kalkınma Ajansı Türkiye Sorumlusu Gunter Lammerzahl ve Saksonya Eyaleti Çevre, Tarım ve Jeoloji Bakanlığı'ndan Uwe Jackel bizlere eşlik ettiler. Almanya İş Hayatı Dernekleri Federasyonu (BUV)'nu ziyaret edip, Dr. Rolf Schiffer ve Dr. Hakan Elmacı ile bölgemizdeki "Jeotermal Enerji" konularında görüş alışverişinde bulunduk. Jeotermal Enerji'nin alternatif kullanım olanakları konusunda karşılıklı işbirliğine varıp, bu konuda önümüzdeki aylarda ilçemize gelecek Alman Yatırımcı Heyet konusunda planlamalar yaptık. 2008 yılında başlattığımız araştırma, inceleme ve geliştirme çalışmalarımıza ara vermeden devam ediyoruz. Dersimize iyi çalıyor, Alaşehir'in geleceğini planlıyoruz."dedi.