Fen İşlerinden Yoğun Mesai

Fen İşlerinden yoğun mesai

Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü her zamankinden daha fazla ve farklı çalışmalara imzasını attı. Şehir merkezi ve çevre mahallerde yürütülen yol açma, düzenleme, rotmiks çalışmaları hız kesmeksizin devam ederken yoğun kış şartları dolayısıyla birçok mahalleye ulaşımı sağlayan yollarda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları da başarıyla gerçekleştirildi. Ekipler Hacı Kelepirci İlkokulu’nda futbol sahası düzenleme, Kaymakamlık lojmanında duvar inşası ve Yuvacalı mahallesinde minare yıkımını da üstlendi.

HACI KELEPİRCİ İLKÖĞRETİMOKULU'NUN FUTBOL SAHASI ZEMİNİ DÜZENLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

Hacı Kelepirci İlkokulu bahçesindeki futbol sahası Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenerek öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Alaşehir Belediyesi Fen işleri Müdürü Emin Dikici futbol sahasında yapılan düzenleme ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Hacı Kelepirci İlkokulu futbol sahasında bulunan yaklaşık bin 550 metre karelik alanda 2 traktör moloz temizleyerek 4 kamyon mil çektik ve silindirle sıkılaştırmasını yaptığımız sahada çocuklarımıza daha sağlıklı bir ortamda spor yapabilme imkanı sağladık” dedi. Dikici, okullarda ihtiyaçlar doğrultusunda bu türden çalışmalar yapmayı sürdüreceklerini söyledi.

ESENTEPE MAHALLESİNDE İSTİNAT DUVARI ÖRÜLDÜ

İlçemiz Esentepe mahallesinde ihtiyaca binaen istinat duvarı örüldü. Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Emin Dikici; “İlçemiz Esentepe mahallesinde istinat duvarı ördük. 100 metrekare bir alanda uygulama yapıldı. Bahse konu olan alandaki çalışmalarımızı özellikle yağışlı havalarda heyelan riski taşıması nedeni ile acil eylem olarak hayata geçirdik" dedi.

KARLI YOLLAR GECİKMEDEN ULAŞIMA AÇILDI

Alaşehir Belediyesi Doğal Afet ve Kriz Önleme Masası ekipleri tarafından kar yağışlarından dolayı yolları kapanan yeni mahallelerimizden Karadağ, Horzumkeserler, Soğukyurt Azıtepe, Kestanederesi ,Caberburhan, Aydoğdu, Serinyayla, Çarıktekke, Caber fakılı arası-Çarıktekke, Karacalar arası ve Karacalar hahallesi -Selce arası yollarda yol açma çalışmaları yapıldı. Bu çaĺışmalarda bazı kesimlerde 1 metreyi bazı kesimlerde ise 30-40 santimi bulan karlar ulaşım sorunu yaşanmaması için temizlenerek söz konusu yollar gecikme yaşanmadan ulaşıma açıldı. Hava sıcaklığının eksi 12’lere düşmesi nedeni ile buzlama yapma ihtimaline karşın ekiplerimiz yine tüm kar yağışı ve buzlama yapan bölgelerde tuzlama çalışması da yaptılar.

BARIŞ MAHALLESİ YOL DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Karayolları şantiyesi altında su göllenmesi sonucu vatandaşların evlerine ulaşımını sağladığı yolda yaşanan mağduriyet ve sıkıntıya son verdik. Yaptığımız dolgu ve düzenleme çalışmaları ile yaşanan mağduriyeti ortadan kaldırdık.

ROTMİKS İLE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI

Şehir merkezinde Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince günlük düzenli olarak rotmiks (asfalt yama) tamiratları yapılmaktadır. Ekiplerimiz her gün şehir içinde düzenli olarak yol kontrolleri yapmak suretiyle yolların bozulan, deforma olan kısımlarında rotmiks çalışmaları ile sorunları gidermektedir.

YUVACALI MAHALLESİ’NDE MİNARE YIKIMI

Yuvacalı mahallesinde yıkılma tehlikesi bulunan eski cami minaresi belediyemiz Fen İşleri ekiplerince yıkılarak olası bir kaza veya facianın önüne geçildi. Yıkılan minarenin yeniden inşa çalışmaları devam ediyor. KAYMAKAMLIK LOJMANI DUVARI YAPILDI İlçe Kaymakamlık lojmanının 30 mt uzunluğundaki bahçe duvarı Fen İşleri ekiplerince yapıldı. AZITEPE MAHALLESİ'NİN YOLLARI AÇILDI Azıtepe mahallesinde ulaşımı zor olan bazı evlerimize yol açma çalışmaları ile ulaşımı sağladık. Fen İşleri ekiplerimiz tarafından yapılan çalışmalar sonucu bazı evlere ilk defa açılan yollarla ulaşım sağlanırken bazı yolların da düzenlemesi yapıldı. HORZUMALAYAKA OSMANLILAR MEVKİİ YOL İYİLEŞTİRME ÇALIŞMARI Horzumalayaka mahallesi Osmanlı mevkiinde belediyemiz Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol iyileştirme ve düzenleme çalışmaları yapıldı. Çalışmalarla ulaşımdaki sıkıntılar giderildi.