Karaçoban'dan Gazetecilere Kutlama

Başkan Karaçoban'dan gazetecilere kutlama

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. Karaçoban yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Kıymetli Basın Mensupları;

Gazeteciler, gelişen olaylar ve toplumun içerisinde bulunduğu durumla ilgili olarak kamuoyunu aydınlatan, yöneten ile yönetilen arasında şeffaflığı sağlayan ve bu uğurda gerektiğinde nice zorluklara katlanan, sıkıntılar yaşayan aracılardır. Gazetecilerin, olaylarla toplum arasında yaptığı bu aracılık hizmeti sayesinde, toplumsal kalkınmanın, düşünce hayatının gelişmesinin sağlanmasında önemli yeri vardır.

Sorumluluk bilinci ve vicdanının sesiyle hareket eden, bu anlayışla çalışan gazetecilerimiz toplumda demokrasi kültürünün yerleşmesine, bireysel ve toplumsal özgürlüklerin gelişmesine de önemli katkılar sağlamaktadırlar. Güçlü demokrasi ancak ve ancak güçlü ve bağımsız basın, yayın organları ile gazeteciler sayesinde oluşabilir. Fedakârca görevlerini yerine getirmek için çabalayan basın mensuplarının, ‘bilgi çağı’ olarak adlandırılan günümüzde en önemli mesleklerden birisini icra ettiği, tüm bu söylediklerimizden hareketle bir kez daha anlaşılmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nüzü kutlarken, görevlerini yaparken yaşamlarını yitiren gazetecilerimizi rahmetle anıyor, sorunların aktarılması ile çözümünde uyarı ve önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan tüm basın çalışanlarına en derin saygılarımı sunuyorum.”