Karaçoban, Jeotermal Enerji Teknolojileri Fuarına Katıldı

Karaçoban, 2. Expo Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’na katıldı Ankara’da düzenlenen 2.Expo Geothermal Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’na katılan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, fuardan çok faydalı bilgi ve deneyimlerle ayrıldıklarını söyledi. Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, : 22.01.2015 - 24.01.2015 arasında Ankara’da düzenlenen 2.Expo Geothermal Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı’na katıldı. Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Jeoloji ve Jeofizik Mühendisleri Derneği Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen fuarda Karaçoban, fuarda Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği stantlarını ziyaret etti.

İLK JEOTERMAL SEBZE MEYVE KURUTMA TESİSİ ZİYARET EDİLDİ 2. Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı'nda Jeotermal Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Türkiye'de jeotermal ısı ile meyve sebze kurutulması yönünde fazla bir çalışma mevcut değil. Fakat Kırşehir Belediyesi ve İl Özel İdaresi'nin işbirliğiyle Karakurt beldesinde kurulan kamunun ilk jeotermal sebze ve meyve kurutma tesisi mevcut. Kırşehir'de 1994 yılından beri 57°C sıcaklığında jeotermal su ile 1900 konutu ısıtan Isı Merkezi ziyaret ettik. Jeotermal kaynaklar açısından adeta bir cennet olan ilçemizin bu kaynaklardan azami faydalanabilmesi açısından bu fuardan çok faydalı bilgi ve deneyimlerle ayrıldık” dedi.  
"JEOTERMAL ALAŞEHİR'İN GELECEĞİDİR" Jeotermalin, Türkiye'de milli ekonomiye katkısı şu anda elektrik üretimi, jeotermal merkezi ısıtma, karbondioksit üretimi, Termal turizm ve diğerleri ile yaklaşık 10 milyar lira olduğunu belirten Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “Jeotermal üzerinde 2008 yılından bu tarafa çalışıyoruz. Bilindiği üzere bu alanda ilkleri başardık. Sahalarımızı ihale ettik. Çalışmalar aralıksız sürüyor. Alaşehir bu bakımdan çok şanslı. Bu alanda Alaşehir'in 15 bin konutu jeotermalle ısıtılabilecek. Bunun yanında ilçemizin coğrafi yapısı ve 1. Dereceden deprem kuşağında yer alma
sından dolayı da doğal gazla ısıtılması büyük risk taşır. Alaşehir'e en uygun ısıtma sistemi sıcak su ile kurulur. Bu nedenle Alaşehir Belediyesi olarak jeotermal alandaki araştırmalarımız sürüyor.”şeklinde konuştu.